Tromsø-spiller prøvespiller for Premier League-klubb

Angrepstalent får prøve seg i storklubb.

William Pozo skal vise seg frem for Premier League-klubben Stoke.  Foto: Tobias Stein Eilertsen

fotball

TIL 2-trener Lars Petter Andressen tror en overgang til Premier League-klubbens akademi kan være bra for Pozo.

– Han skal trene med U19 og reservelaget denne uken og spille reservelagskamp for Stoke, sier Andressen.

Og utelukker ikke at Pozo (tidligere Akre) forsvinner fra Alfheim.

– Han er TIL-spiller fortsatt, men vi er på en måte villig til å la ham gå, rett og slett for hans eget beste. Han har et fantastisk høyeste potensial, men det må klaffe rundt ham, sier Andressen.

Fra Metz

– Da handler det om kosthold og profesjonalitet, og vi har ikke et stort nok apparat til å ta vare på de spillerne som sliter med slike ting. Derfor har vi funnet ut at det kan være bedre for ham å prøve seg et annet sted, legger han til.

Pozo kom i september i fjor til Tromsø fra akademiet i den franske klubben Metz og har tidligere spilt for Follo og Vålerenga.

Flere i samme posisjon

– Hvordan skal han klare seg i England hvis det er vanskelig i Tromsø?

– Stoke har vertsfamilier, og de største klubbene har et apparat rundt spillerne. Det vil kanskje gjøre det enda lettere. Kanskje får han muligheten til å få moren sin over også, som med Ulrik (Yttergård Jenssen i Lyon) i starten. Vi har troen og ønsker at han skal bli fotballspiller, men det kan være bedre for ham at det skjer et annet sted, sier Andressen, som også er fotball-sportssjef på NTG.

– Han har jo vært i Metz og hatt andre muligheter i utlandet også og på sitt beste er han veldig god. I hans posisjon har vi også spennende spillere, som Brage Berg Pedersen, Jakob Mamush Lillestjerna og Mikael Norø Ingebrigtsen. Summen av alt gjør at det kan være positivt for William å prøve seg et annet sted, og når han får en såpass bra mulighet som Stoke er det bare gledelig, sier Lars Petter Andressen.

Romsdals Budstikke ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert etter publisering. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg.

fotball