Tottenham kunne juble etter dramatisk snuoperasjon

Southampton tok ledelsen etter ett minutt, men Tottenham slo hardt tilbake.

SE, SÅ GLAD: Harry Kane jubler etter å ha stanget inn 2-1 for Spurs.  Foto: Adam Davy / TT / NTB Scanpix

fotball

SOUTHAMPTON - TOTTENHAM 1-4

Tottenham-manager Mauricio Pochettino fikk en marerittstart på kampen. Kun et drøyt minutt var spilt da hans gamle klubb Southampton tok ledelsen:

Vertene fikk frispark i farlig posisjon, og ballen ble slått perfekt inn fra James Ward-Prowse. Virgil van Dijk fikk gå opp alene i feltet, og midtstopperen headet inn 1-0.

PERFEKT START: Virgil van Dijk satte inn 1-0 etter drøyt minutt på St. Mary's.  Foto: Matthew Childs / Reuters

Tottenham snudde

Southampton fortsatte trykket, og Shane Redmond var ikke langt unna 2-0. I stedet utlignet Tottenham og Dele Alli etter 19 minutter. Moussa Sissoko slo inn fra venstre, og ballen endret retning i en Southampton-spiller. Den endte på hodet til Alli som avsluttet på vakkert vis. Dermed sto det 1-1.

Southampton hadde vært klart best i starten, men etter utligningen tok Tottenham stadig mer over. Det hadde ikke vært noe å si på om Spurs hadde tatt ledelsen, og den tidligere Southampton-spilleren Victor Wanyama var nær scoring før pause.

Kane på godt og vondt

Om Southampton hadde fått en drømmestart på første omgang, var det Tottenham sin tur i den andre. 52 minutter var spilt da Spurs fikk corner, og Harry Kane steg til værs og headet inn 1-2. Frem til da hadde Kane vært ganske så usynlig.

Nå dreide svært mye seg om Kane. Bare minutter senere kunne spissen blitt tomålsscorer. Dele Alli kom alene igjennom og ble felt av Shane Redmond. Straffe til Spurs, og Redmond utvist. Kane steg frem og skulle sette 3-1, men i stedet gikk ballen himmelhøyt over.

Harry Kane kunne satt inn 3-1 på straffespark, men et elendig treff ødela.  Foto: Matthew Childs / Reuters

Raknet for vertene

Med en mann mer presset Spurs på for å avgjøre det hele. Christian Eriksen var nær 3-1 etter 70 minutter, men danskens forsøk gikk i tverrliggeren.

Mot slutten raknet det fullstendig for Southampton. Først var det innbytter Heung-Min Son som scoret etter 85 minutter, og to minutter senere ble Alli tomålsscorer da han kom alene med keeper.

4-1, og Spurs hadde tatt en overlegen og sterk seier på sørkysten. Med seieren er Tottenham oppe på 5. plass med 36 poeng, kun ett bak erkerival Arsenal. Det er ti poeng opp til serieleder Chelsea.