Toivio: - Jeg hadde tre tøffe år i Djurgården

Joona Toivio er vant med å prestere i motgang. I går banket han inn målet som startet MFK-oppturen mot AaFK.

  Foto: Svein Ove Ekornesvåg, NTB scanpix

fotball

Den finske stopperen var egentlig ikke friskmeldt til kampen mot AaFK, men da Magne Hoseth måtte stå over på grunn av sjukdom og Daniel Berg Hestad ble flyttet frem på midtbanen igjen, ble han kastet inn i midtforsvaret.

I tospann med Even Hovland leverte han en solid prestasjon som stopper, og etter 25 minutter vartet han likegodt opp med et vakkert frispark fra distanse. Med høyrefoten skrudde han ballen perfekt over muren og opp i nærmeste kryss. Hans andre scoring for sesongen.

— Det var på tide at vi vant nå. Vi har hele tiden visst at vi har kvalitetene som skal til, sier Toivio til Rbnett.

Finnen kom til en dobbelt seriemester før denne sesongen, og hadde aldri sett for seg at det skulle ta åtte serierunder før den første seieren kom. Etter tøffe sportslige år i Djurgården, hadde han håpet det skulle flyte bedre i MFK.

  • Jeg hadde nok trodd det skulle gå bedre, men det er som det er. Jeg hadde tre tøffe år i Djurgården, og har erfaring med hvordan man skal opptre i motgang, sier han.

Toivio har vært på banen i bare halvparten av MFKs kamper så langt. Ryggproblemer har bidratt til en vanskelig start på karrieren i Norge.

  • Ryggen er veldig sliten akkurat nå. Det kjennes fortsatt ikke helt normalt, sier han - og vil ikke spekulere i når han blir helt friskmeldt.

Ole Gunnar Solskjær var godt fornøyd med finnens innsats i derbyet mot AaFK torsdag. Toivio har trent litt den siste tiden, men ikke nok til at han var med i Solskjærs planer inn mot denne kampen.

  • Det viste seg likevel å bli en perfekt løsning, som ga oss trygghet der bak, sier Solskjær - som også gledet seg over frisparkmålet hans.
  • Dette kan han. Jeg har sett det både på trening og på YouTube, så jeg er ikke overrasket.