Tirsdag blir alle ungdomskamper i Oslo-fotballen utsatt

NFF Oslo håper flest mulig møter på Intility Arena.

Tirsdag skal det ikke spilles ungdomskamper i Oslo fotballkrets. Målet er å få flest mulig til å dra på landskamp på Intility Arena.  Foto: Stenersen, Tor

fotball

Alle fotballspillende tenåringer i Oslo har fått sine kamper tirsdag flyttet. Årsaken er at kretsen håper flest mulig blir med og hjelper landslaget med å kvalifisere seg til neste års VM.

Lørdag var det solgt over 5.300 billetter til den avgjørende kampen mot Nederland på Intility Arena. Fotballforbundet håper på noen tusen tilskuere til. Dermed ser kampen ut til å bli en av de mest sette kvinnelandskampene i Norge noen gang.

– Det hadde betydd veldig mye for oss hvis det kommer mye folk. Dette er en av de aller viktigste kampene vi spiller, sier kaptein Maren Mjelde.

Hun forteller at dette er en kamp laget har tenkt på helt siden det øyeblikket nederlenderne scoret på overtid i det første møtet mellom lagene i fjor høst.

Den gang var det over 20.000 på tribunene, sannsynligvis godt hjulpet av at det oransje noen måneder tidligere hadde vunnet EM på hjemmebane.

– Vi vet at det trykket vi møtte i Nederland og den støtten de hadde i ryggen betydde alt for dem. Det var en stor del av grunnen til at de kom seg gjennom EM, sier Mjelde.

Trener Martin Sjögren og kaptein Maren Mjelde håper det blir trangt om plassen på Intility Arena tirsdag.  Foto: Olsen, Geir / NTB scanpix

Spillefri i Oslo-fotballen

NFF Oslo oppfordrer altså alle sine tenåringer til å dra til Valle. I tillegg til å gi landslaget mest mulig støtte, håper kretslederne at kampen gir motivasjon og stolthet til den neste generasjonen fotballspillere.

– Det er svært viktig for å sikre gode og store jentegrupper i klubbene, sier daglig leder i NFF Oslo, Tore Jarl Bråteng.

Rekruttering av flere jentespillere er en av hovedsatsingsområdene til norsk fotball.

– Det er et veldig godt initiativ og vi er glade for dette samarbeidet. Vi håper at så mange lag som mulig kommer her, sier trener Martin Sjögren.

Han mener rammen rundt kampen er viktig for å gi «en ekstra boost» i kampen om VM-plass.

At kampen starter 17.00 er kanskje ikke det gunstigste med tanke på publikumsoppmøtet, men alle kampene i den siste kvalifiseringsrunden skal starte likt.

Rekord for en kvinnelandskamp ser det imidlertid ikke ut til å bli. I 2000 møtte over 15.700 opp på Ullevaal stadion da USA var motstander i en oppkjøringskamp til OL i Sydney. Norge vant generalprøven, noe som kanskje var med og bidro til at amerikanerne ble slått også i OL-finalen i Sydney.

Siden har imidlertid tilskuertallene vært langt unna samme nivå.

To sure tap for Nederland

Hvis Norge taper er de avhengig av resultatet i minst en annen kamp i gruppen for å bli blant de fire beste toerne i de syv gruppene.

Mjelde er imidlertid sterk i troen på at det skal være mulig å slå nederlenderne.

– Vi møter dem ofte i mesterskap og kvalik. De to siste kampene var sure 0-1-tap begge, men i kvaliksammenheng har vi hatt et godt tak på dem. Det er mye som står på spill. Det er en enkeltkamp og det laget som er best den dagen som kvalifiserer seg, sier Mjelde.