Tidligere Arsenal-bauta: - Costa har svart belte i mørke kunster

Martin Keown (49) roser de mentale kvalitetene til Chelseas utskjelte spiss Diego Costa (26).

Diego Costa havnet flere ganger i klammeri med Arsenals spillere i lørdagens toppoppgjør i Premier League.  Foto: John Sibley / Reuters / NTB scanpix

fotball

Costa fikk mye pepper i sosiale medier etter Chelseas 2-0-triumf mot Arsenal lørdag. Den Brasil-fødte spanjolen havnet blant annet i klammeri med Arsenals Gabriel Paulista, noe som førte til at sistnevnte ble sendt av banen.

BAKGRUNN: — Jeg har møtt Arsenal 15-16 ganger. Det er kun én gang de ikke har sutret.

Tidligere landslagsspiller Martin Keown var kjent som en knallhard midtstopper i sin tid i Arsenal. Han sender nå lovord i Costas retning, heller enn å kritisere 26-åringen.

— Costa har svart belte i «mørke kunster». Han spiller konstant på det mentale. Han ønsker å framprovosere en reaksjon fra motspillerne. Han klorer dem, dytter til dem, hvisker provokasjoner til dem, sier Keown til Daily Mail.

Les historien om Diego Costa: Fotballen var et tidsfordriv. Målet med livet var å drikke øl og spille kort.

49-åringen sier han skulle ønske at Costa spilte i hans tid som spiller.

— Av og til skulle jeg ønske at jeg kunne sende en av dagens Premier League-spillere tilbake til min æra, slik at jeg kunne ha spilt mot dem. Diego Costa er et godt eksempel på en slik spiller. Jeg var litt sprø på banen, og det er han også. Jeg ville ha elsket å spille mot Costa. Jeg hadde ikke latt meg bølle av ham, fastslår Keown. (©NTB)

Vil du lese mer om Premier League? Se disse sakene fra helga: