Tam og trist VM-test for Åge Hareide

Verken Sverige eller Danmark imponerte, og ingen av de VM-klare lagene maktet å score i møtet på Solna lørdag kveld. Ikke var de særlig nærme heller.

Danmarks trener Åge Hareide instruerer sine spillere i lørdagens kamp mot Sverige.   Foto: Björn Larsson Rosvall / TT / NTB scanpix

fotball

Sverige-Danmark 0–0

Sverige skremte ingen. Det gjorde heller ikke Åge Hareides Danmark, som helt klart led under savnet av stjernen Christian Eriksen.

– Dette var ikke den beste kampen vi har spilt, men den var fin å ta med seg inn mot VM, sa Sveriges Emil Forsberg til TV 4.

Sverige skal opp mot Sør-Korea, Tyskland og Mexico i gruppespillet i VM. Der kommer de nokså sikkert spille med minst mulig risiko i forsvar, akkurat som de gjorde mot Danmark.

Få sjanser

Sverige slapp ikke danskene en eneste gang, og de jobbet, jobbet og jobbet for hverandre. Ingen svensker trenger å uroe seg for at det kollektive bakover ikke trenger å sitte.

– Jeg synes at vår organisering bakover satt som den skulle, sa Sveriges landslagstrener Janne Andersson.

Det offensive er det langt mindre behagelig å snakke om. Spredte angrep her og der er ikke egnet til å skremme noen.

– Jeg ønsker å se mer framover. I 2. omgang ble vi slitne, sa Andersson.

Danmarks keeper Kasper Schmeichel ble testet for alvor første gang da det var spilt 64 minutter, men skuddet til Martin Olsson havnet midt i armene hans og var av det ufarlige slaget.

Babylykke

Danmark skjøt også med løskrutt. For andre gang spilte Danmark 0-0. Det endte målløst også mot Chile i mars.

Veteranen Michael Krohn-Dehli klarte ikke å fylle skoene til Christian Eriksen. Tottenham-spilleren ble hjemme i Odense fordi hans kone venter barn.

Pione Siste hadde kampens beste sjanse etter en halvtimes spill, men Sveriges keeper Robin Olsen fikk slått til hjørnespark.

– Sverige er vriene å spille imot og vanskelig å bryte ned. Jeg mener at vi spilte en god kamp. Vi har stabilitet i det defensive, og det er viktig. Hvis vi ikke kan score selv, er det i hvert fall viktig at ikke motstanderen scorer, sa landslagstrener Åge Hareide.