TIL-stjerne har takket nei til ny avtale

Mikael Norø Ingebrigtsen (21), en av klubbens største talenter, forlenger ikke kontrakten med TIL. Selv mener Ingebrigtsen at det ikke er ideelt å bli Bosman-spiller til sommeren.

FORSVINNER TROLIG: Mikael Ingebrigtsen har takket nei til TIL.  Foto: Bertinussen, Rune Stoltz / NTB scanpix

fotball

Det igjen betyr at det er store muligheter for at noe kan skje allerede nå i januar. Ingebrigtsen vil senest forsvinne til sommeren siden han har avtale med klubben ut juni.

Med bare et halvt år igjen av avtalen har det hastet å komme til en avklaring rundt 21-åringens framtid.

Den offensive spilleren endte 2017 som den nest mestscorende i TIL med sine åtte mål på bare 17 eliteseriekamper fra start. Totalt spilte Ingebrigtsen 1711 av 2700 mulige minutter.

TIL uttalte i september at de hadde lagt et tilbud på bordet til Ingebrigtsen. Det har han nå takket nei til.

– Jeg fikk beskjeden om at Mikael har takket nei til forslaget av Svein-Morten (Johansen, sportssjef i TIL, red. anm) i dag, sier hovedtrener Simo Valakari til iTromsø.

– TIL har to valg

Han var på Alfheim for første gang i 2018 torsdag, etter å ha kommet tilbake til byen onsdag kveld.

– Når det gjelder Mikael har klubben to valg. Det ene er at han vil gå i juni, men at vi lar de siste månedene bli bra for han så han får en best mulig ny klubb. Den andre er at jeg må tenke på de spillerne som skal være her. Jeg har ikke bestemt hva slags vei jeg går. Jeg vet ikke hva vi velger, men det er to logiske muligheter, forklarer Valakari.

Rolleutfordringer

En viktig grunn til at Ingebrigtsen sannsynligvis velger å fortsette karrieren et annet sted enn TIL, er at han ikke har blitt satset på i én posisjon. I 2017 ble han brukt i en rekke forskjellige posisjoner både av daværende hovedtrener Bård Flovik og nåværende trener Simo Valakari.

- De siste årene har det vært en mangel på tillit i offensive posisjoner og mangel på tydelighet om framtiden. Det er noen av årsakene til standpunktet om å si nei til en ny avtale, sier Ingebrigtsens agent Mike Kjølø til iTromsø.

- Hva ser dere for dere videre?

- I og med at beslutningen om et nei for reforhandling av en ny avtale for Mikael i Tromsø har vi et ønske om å se på muligheten for et salg allerede i januar. Det er fordi vi ikke ønsker at Mikael skal bli en Bosman-spiller, sier Kjølø til iTromsø.

- Som situasjonen er nå er det ikke Bosman man ønsker, siden jeg har takket nei så ønsker vel begge parter et salg i januar som det mest optimale, sier Ingebrigtsen selv til iTromsø.

- Er det klubber på banen nå?

-Selvfølgelig kommuniseres det med klubber hele veien. Når det gjelder konkret interesse holder vi den internt mellom partene, svarer Kjølø.

Fra tidligere er det kjent at en rekke både norske og utenlandske klubber er på banen.

Mener Ingebrigtsen bør være anvendelig

Valakari sier følgende om Ingebrigtsens ønsker.

– Han argumenterer med at han vil ha garantert spilletid. Som trener har jeg aldri kunne garantert spilletid for noen. Han vil vite mer om hva slags posisjon han satses i. Jeg har snakket med en rekke speidere og agenter og det de ser etter er spillere som er anvendelige. Det har så mye å si hvem man spiller mot. De ser at det er en styrke at man kan spille flere plasser, og det var noe av det Mikael var urolig for, sier Valakari til iTromsø.

– Hva skal jeg si til han om det er en spiller i hans posisjon som er i bedre form, og det er en annen plass ledig. Skal han ikke brukes der? Et godt eksempel er at han kom tilbake på U21-landslaget fordi han hadde spilt vingback, noe landslagstreneren spesifikt spurte meg om i høst. Jeg sa til Mikael at det er gunstig å kunne spillere flere posisjoner, men han er av en annen mening og det respekterer jeg, sier Valakari.

– TIL betyr mye

21-åringen har i flere måneder vurdert framtiden.

- Jeg har tenkt på dette en stund, og etter å ha hørt fra TIL hvordan bruken av meg vil være så fikk jeg ikke et tydelig svar på i hvilken posisjon jeg skulle bli satset på. Det er et uromoment for meg, og jeg har tanker om å utvikle meg best mulig, sier Ingebrigtsen.

Han sier det på ingen måte er negativt å være anvendelig slik hovedtrener Valakari etterlyser.

- Det er heller ikke slik at jeg ikke liker å jobbe hjemover. Tvert i mot har jeg jobbet mye med å utvikle det defensive. Det handler heller om at jeg vil spille i en offensiv posisjon, som for eksempel bak spissen, sier Ingebrigtsen.

Tromsøværingen poengterer at han ennå er TIL-spiller.

- TIL er en klubb som betyr mye for meg uansett hva som skjer framover, og en klubb jeg alltid vil bry meg mye om. Men jeg er enda TIL-spiller og vil gjøre en 100 prosent jobb så lenge jeg er det, sier Ingebrigtsen til iTromsø.