Swansea-spiller kollapset på banen

Bafetimbi Gomis måtte bæres av banen etter å ha kollapset i Premier League-oppgjøret mot Tottenham på White Hart Lane.

Swanseas Bafetimbi Gomis får en kollaps i kampen mot Tottenham onsdag og må bære av banen.  Foto: NTB scanpix

fotball

Swansea-spilleren Bafetimbi Gomis skremte både spillere og publikum da han kollapset på White Hart Lane onsdag, men det gikk bra med ham.

Den franske 29-åringen fikk oksygentilførsel etter å ha falt om like etter at Tottenham tok ledelsen i onsdagens Premier League-kamp ved Nacer Chadli etter sju minutter. Han var tilsynelatende ved bevissthet og i stand til å kommunisere da han ble båret ut.

– Det går bra med Bafetimbi Gomis. Han ble sendt til sykehus for sikkerhets skyld, men alt er OK. Det er det viktigste, sa Swansea-manager Garry Monk etter Tottenhams 3-2-seier.

Det er ikke første gangen at Gomis har besvimt. Han har tidligere mistet bevisstheten tre ganger da han spilte for Lyon.

– Alle spillerne var redde, men det viktigste er at «Bare» har det bedre nå. Jeg håper han kommer seg raskt og kan spille igjen neste gang, sa Tottenham-keeper Hugo Lloris, som er tidligere lagkamerat med Gomis i Lyon.

Underveis i kampen meldte Swansea på Twitter at tilstanden til Gomis var stabil.

– Godt nytt fra White Hart Lane. Gomis har det bra, og vi kommer med en oppdatering så snart vi kan , meldte klubben.

Det var en lignende episode på White Hart Lane for tre år siden. Den gangen falt Boltons Fabrice Muamba sammen på banen med hjertestans i en FA-cupkamp. Hans hjerte stoppet i over 78 minutter før legene fikk det i gang igjen. Han kom tilbake på banen, men valgte å gi seg med fotballen senere i sesongen. (©NTB)