Sunderland holdt Arsenal unna og reddet plassen i Premier League

Manager Dick Advocaat ga lettelsen et ansikt ved kampslutt.

SIKRET PLASSEN: Med 0-0 på Emirates kan Lee Cattermole og lagkameratene feire ny kontrakt i Premier League.  Foto: Ben Queenborough / BPI / Digitalsport

fotball

ARSENAL — SUNDERLAND 0-0

Arsenal har ikke lenger mulighet til å ta 2.-plassen i Premier League etter at ineffektivitet sørget for 0-0 hjemme mot London. Sunderland sikret plassen på øverste nivå også neste sesong.

Sunderland trengte kun ett poeng for å sikre plassen i den øverste divisjonen i England neste sesong. Det fikk Arsenal merke, for Dick Advocaat hadde tydelig gitt spillerne beskjed om å forsvare seg til poeng.

LETTET: Sunderland-manager Dick Advocaat etter at dommeren blåste av mot Arsenal.  Foto: Reuters / Eddie Keogh Livepic / NTB scanpix

– Dette var helt utrolig viktig for klubben, sa en svært emosjonell Advocaat. Nederlenderen måtte felle noen tårer etter at uavgjortresultatet var sikret.– Vi har bar tapt én av de siste seks kampene, og følelsen av å ha klart det er ubeskrivelige, sa Advocaat.

Om neste sesong ville han ikke snakke om. Det er ennå uklart om den meritterte treneren fortsetter i managerjobben.

Måtte vinne

Arsenal måtte på sin side ha seier for å kunne kjempe om 2.-plassen i den siste serierunden.

London-klubben dominerte banespillet, mens Sunderland lå svært dypt i banen. Det hindret ikke vertene i å komme til store muligheter. En kombinasjon av en god bortekeeper Costel Pantilimon og dårlige avslutninger hindret at hjemmesupporterne fikk se scoring i sesongens siste hjemmekamp.

STOR REDNING: Sunderland-keeper Costel Pantilimon redder fra Olivier Giroud. Sebastián Coates observerer fra liggende posisjon.  Foto: Reuters / Eddie Keogh Livepic /NTB scanpix

– Vi klarte ikke å score, og Sunderland forsvarte seg godt. Det er ikke noe rart at de spilte som de gjorde med tanke på hva som sto på spill. Det var dette ene poenget de trengte. Vi prøvde og prøvde, men du kunne se på spillerne at de var slitne etter som de spilte kamp sist søndag. Men vi fikk i det minste med oss et viktig poeng, mente Arsenals manager Arsène Wenger.

Heroisk

Oppofrelsen fra Sunderland-spillerne ga resultater. Klubben fikk med seg det de kom for og sikret plassen i ligaen, mye takket vært Pantilimon og heroisk innsats fra resten av laget. Lettelsen var stor hos The Black Cats etter onsdagens prestasjon, de kjempet med nebb og klør for det nødvendige poenget.

Arsenal har i det minste 3.-plassen i sin hule hånd. Med en kamp igjen har de tre poengs ledelse på Manchester United, men Arsène Wenger og co. har sju mål bedre i målforskjell. (©NTB)