Suksesstreneren ferdig i TUIL etter sju år som sjef

Gaute Helstrup takket mandag kveld nei til tilbudet om ny kontrakt i TUIL.

Gaute Helstrup er ferdig som TUIL-trener.  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

fotball

Helstrup har vært hovedtrener i TUIL i sju år, og har denne sesongen tatt laget til en niendeplass i 1.-divisjon. Det er den beste plasseringen klubben noen gang har hatt i divisjonen siden den besto av 16 lag.

Etter det iTromsø kjenner til har Helstrup takket nei til ny avtale, noe som betyr at klubben må jakte ny trener inn mot 2018-sesongen.

Helstrup har gjennom hele høsten vært i forhandlinger med klubben om en ny avtale. Senest mandag omtalte iTromsø at det i forrige uke var kommet et skriftlig tilbud fra klubben til Helstrup, og at en løsning var rett rundt hjørnet.

Spillerne fikk beskjeden rett før klokken 12.00 i formiddag.

Ettårsavtale

Etter det iTromsø kjenner til er en av årsakene til Helstrups nei at han og klubben var uenig rundt veivalg for bruken av unge spillere. I tillegg ble Helstrup tilbudt en ettårsavtale.

– Vi ga han et tilbud om en ettårskontrakt fordi det skjer og har skjedd mye i klubben for tiden, og vi vil se hvordan klubben ser ut om et års tid, sier styreleder Are Bessesen til iTromsø om årsaken til at klubben kun tilbød Helstrup en ettårsavtale.

– Jeg er overrasket og samtidig skuffet over at dette skjer. Han valgte å takke nei mandag kveld, og det er ikke alltid det går, sier Bessesen videre.

Nå venter jakten på ny trener, noe Bessesen vil sette ned et utvalg for å finne Helstrups erstatter.

– Thomas Heide som sportslig leder vil lede jakten på en ny trener sammen med noen andre, sier Bessesen til iTromsø.

– Vil ta tid

Han sendte på vegne av klubben ut en pressemelding som bekreftet nyheten litt etter klokken 12.00 tirsdag.

– Bakgrunnen for avgjørelsen var at grunnlaget for videre samarbeid ikke var til stede. Klubben har sammen med Gaute de siste månedene prøvd å finne løsninger og rammer for en ny avtale, men vi har ikke lykkes i arbeidet, skriver klubben.

– Jobben for å bli klar for 2018 sesongen blir nå intensiv og krevende, men vi jobber videre med å få på plass løsninger som skal speile ambisjonsnivået om å etablere seg i OBOS-ligaen med de rammebetingelsene som kreves for å klare dette. Vi vet at dette kommer til å ta tid, og vi kommer til å bruke alle nødvendige ressurser for å gjøre dette på en best mulig måte, skriver klubben i pressemeldingen.