Stokke-show hjalp ikke Levanger

På én uke har nord-trønderne lagt igjen fire poeng etter å ha sluppet inn nok et overtidsmål i kveldens kamp mot Strømmen.

Benjamin Stokke storspilte, men det hjalp ikke Levanger. Her fra en kamp i fjor.   Foto: Digitalsport

fotball
  • Levanger-Strømmen 2-2

Laget var på veg mot en viktig 2-1-seier over Strømmen, som ville sendt nord-trønderne bare to poeng bak Sandefjord på direkte opprykksplass. Med 2-2 er laget fire poeng bak, men er fremdeles oppe på en imponerende 3.plass etter 12 serierunder. Fire kamper uten seier burde derimot blitt brutt med seier i kveld.

Det toget gikk ett minutt på overtid da Stian Rasch fortjent flikket inn 2-2 etter at gjestene hadde kjørt hele omgangen. Også mot Åsane forrige helg mistet Levanger en 1-0-ledelse fire minutter på overtid da Stokke så ut til å bli matchvinner.

Keepertabber

Tønsberg-gutten Stokke gav Levanger ledelsen med en kanon i kveld også, før han doblet med å være først på nedfallsfrukten etter en keepertabbe fire minutter før pause.

Keepertabber har dessverre vært tema også på Moan. At det bare har blitt to uavgjort og to tap siden den forrykende åpningen endte med 1-2 mot Ranheim på 16. mai må keeper Ola Rygg ta sin del av støyten for. Han tabbet seg først ut i 5-0-smellen borte mot KFUM Oslo for tre uker siden, før han fulgte opp med en ny megablunder da to poeng forsvant med 2-2 hjemme mot Kongsvinger uken etter.

I kveld sto LFK-keeperen frem da kampen vippet i åpningsminuttene. Ole Marius Aasen fikk et godt crosser fra Thor Lange og Strømmen-spissen headet mot Ryggs nærmeste kryss, men frostingen slo unna med en mektig redning.

Drømmescoring av Stokke

Da hadde Vegard Voll nettopp headet utenfor på en liknende sjanse etter et godt innlegg fra Rickard Nilsson.

Det var derimot ikke forspilte sjanser eller redninger levangsbyggene skulle snakke om på veg til pølsekøa i pausen denne fine sommerkvelden. For som så mange ganger før beviste Levanger at de har en matchvinner lenger frem på banen.

Nesten 21 minutter var spilt da Strømmen-forsvarer Markus Nakkim vant en hodeduell med Jo Sondre Aas i feltet. Andreballen tok Stokke godt vare på og banket ballen i mål på hel volley fra 20 meter. Nok en scoring og nok en klassescoring av vestfoldingen!

Rett før pause var han der igjen. Ørjan Hopen slo en langball mot Strømmen-målet. Pasningen så litt for lang ut, men Strømmen-keeper Tarjei Omenås rotet og plutselig falt ballen ned i beina til Stokke som enkelt doblet til 2-0!

Strømmen tok over

Strømmen satte inn redusering rett etter hvilen, da en tellefeil gjorde at Ole Marius Aasen plutselig var helt alene da innbytter Markus Brændsrød presenterte seg med en flott pasning til lagkameraten, som iskaldt sendte gjestene tilbake i kampen med 2-1 etter 49 minuter.

Like etter kunne utlikningen kommet også da Stian Rasch avanserte mot Levanger-feltet. Strømmen-angriperen testet seg fra distanse, men skuddet gikk like til side for målet til Rygg. Samme Rasch fant innbytter Brændsrød etter en times spill, men igjen rullet ballen på feil side av stolpen for gjestene.

Roligere fremover på banen for vertene, som så ut til å skulle sikre inn de viktige poengene som kunne snu en dårlig trend med nesten en måned uten en eneste seier. Den siste formen var i sterk kontrast til superstarten til Levanger, som åpnet med seks seiere og én uavgjort på de første sju kampene.

Ny nedtur

13 minutter før full tid fortsatte Strømmen å kjøre, da Rasch var der igjen. Brændsrød slo Per Verner Rønning i en duell og Rasch var først fremme og skulle bare bredside inn utlikningen, men avslutningen barberte stolpen på Moan.

Levanger la om til fem bak og skulle ro iland de kjærkomne tre poengene, men så flikket altså Rasch inn utlikningen på overtid. Mustapha Achrifi slo en lang ball som Steinar Strømnes vant i Levanger-feltet. Stian Rasch hadde gitt Levanger-forsvaret mange advarsler, men Strømmen-spissen gikk opp og fastsatte sluttresultatet til 2-2.