Stoke-debutanten sørget for poengran mot Arsenal

Spanske Jesé kunne juble kun dager etter at overgangen til Stoke ble klar. Arsenal skuslet bort tre poeng.

PANGDEBUT: Spanske Jesé ble tidligere i uken klar for Stoke. Lørdag ble han matchvinner mot et ineffektivt Arsenal.  Foto: CARL RECINE / Reuters

fotball

STOKE - ARSENAL 1–0

Arsenal hadde ballen klart mest i den første omgangen, og også de største sjansene. Men ved pause sto det 0–0.

I stedet fikk bortelaget seg en skikkelig kalddusj helt i starten av 2. omgang. Kun halvannet minutt var spilt da Stoke tok ledelsen.

Ble klar denne uken

Og hvilken drømmedebut det var for Jesé, eller Jesé Rodriguez Ruiz som er hans fulle navn. Kun et par dager etter et låneavtalen med Paris Saint-Germain kom i orden, presenterte angriperen seg for Premier League og Stoke-fansen.

Den 24-årige spanjolen fikk ballen fra Saido Berahino, og alene med keeper Petr Cech satte han ballen lavt i lengste hjørne.

Jesé var mot slutten av forrige sesong lånt ut Las Palmas i spansk La Liga. Før overgangen til franske PSG spilte han flere sesonger i Real Madrid.

Enveiskjøring

FORTVILENDE: Alexandre Lacazette hadde ballen i mål for Arsenal, men ble avblåst for offside. Her i en duell med Ryan Shawcross.  Foto: Rui Vieira / AP

Nå ble det enveiskjøring mot Stoke-målet. Arsenal vant 4–3 i en spinnvill åpningskamp mot Leicester, og alt annet enn poeng borte mot Stoke ville være en voldsom nedtur.

Arsenal eide ballen over 80 prosent av tiden, og spørsmålet var om Stoke kunne holde ut.

Etter 72 minutter trodde Arsenal at de hadde fått en særdeles fortjent utligning da Alexandre Lacazette banket ballen i nettet. Men målet ble annullert på grunn av offside. Reprisene viste at det i så fall var en hårfin offside.

– Dette tapet er vanskelig å svelge. Med tanke på sjansene vi hadde, mener jeg at vi burde ha vunnet denne kampen komfortabelt, sier Arsenal-manager Arsene Wenger.

– I tillegg mener jeg at Lacazettes mål ikke var offside, sier franskmannen.

Stoke holdt ut de fem tilleggsminuttene, og dermed står de i likhet med Arsenal med tre poeng etter to runder i Premier League.