Start endte vond rekke etter 1212 dager

Kjetil Rekdals lag tok en viktig seier i bunnkampen.

Kjetil Rekdal og Start vant på bortebane. Det er uvant kost.  Foto: NTB scanpix

fotball

BODØ/GLIMT-START 1–2

Start tok sin første borteseier siden 30. mai 2015 da Bodø/Glimt ble slått 2-1 på Aspmyra søndag. Det er hele 1212 dager siden Start slo Haugesund 2–0 på bortebane.

Nå har Start kontakt med lagene på trygg plass.

Mathias Bringaker ble matchvinner fem minutter før slutt med en heading fra kort hold.

– Det smakte utrolig godt. Det var greit å få sjansen mot slutten i en slik kamp og kjekt å få tre poeng, sa Bringaker til Eurosport.

  • Kristoffer Ajer som spiss! Hvordan så Start-laget ut sist gang de vant borte? Les mer her.

Tam start

Det ble en relativt trist og kjedelig 1. omgang mellom to lag som risikerte lite framover. Rammen rundt kampen var heller ikke den beste. Det var en ufyselig og uberegnelig vind som skapte en del problemer for begge lagene. Dessuten bøttet regnet ned i perioder.

Start leverte en mye bedre annen omgang, kom seg høyere opp på banen og skapte mye mer enn før pause. Dette straffet seg derimot etter et balltap. Glimt-spillerne kontret, og Philip Zinckernagel kunne gjøre 1-0 med et skudd i god posisjon foran mål.

Målet 20 minutter før slutt var hans femte mål for sesongen.

Vendte

Kjetil Rekdal og hans menn ga imidlertid aldri opp, og fem minutter senere banket svenske Elliot Käck inn utligningen på direkten etter en flott pasning fra Mathias Bringaker.

I en god Glimt-periode slo Start til igjen. Bringaker var våkent framme foran mål og headet sørlendingene i ledelse på et overlegg fra Herolind Shala. Borteseieren var lagets første på fire måneder.

– Vinden skapte problemer for oss i 1. omgang. Vi skal utnytte medvinden i 2. omgang, sa Start-kaptein Erlend Segberg.

Skuffet

– Vi manglet energien i 2. omgang. Det har dessverre skjedd altfor mange ganger. Vi skal ikke tape når vi tar ledelsen, sa en skuffet Glimt-spiller Vegard Moberg.

Start på kvalifiseringsplassen står nå med 23 poeng. Det er det samme som Stabæk og Strømsgodset på plassene foran på tabellen. Bodø/Glimt er fire poeng foran på 11.-plass.

Onsdag møtes lagene i kvartfinalen i cupen. Den kampen går i Kristiansand.

(©NTB)