Spania herjet med Italia i Madrid

Anført av Isco er spanjolene langt på vei VM-klare.

Spania tok et langt steg mot VM etter seier på hjemmebane over Italia.  Foto: Francisco Seco / TT / NTB Scanpix

fotball

Spania-Italia 3–0

Real Madrid-spilleren Isco sikret langt på vei spansk seier mot Italia i VM-kvalifiseringen da han scoret to mål i 3-0-seieren på Santiago Bernabéu lørdag.

Isco sto bak det meste Spania foretok seg offensivt i gigantoppgjøret mot Italia.

Midtbaneeleganten hadde både klubb- og landslagsfansen i ryggen på Santiago Bernabéu og svarte allerede etter 13 minutter med å curle inn et frispark fra 20 meter.

Det var for øvrig lagkamerat i hovedstaden, Marco Asensio, som fremprovoserte frisparket da han ble felt av Leonardo Bonucci. Italieneren felte som sistemann, men fikk gult kort av dommeren.

Iscos andre mål for kvelden kom fem minutter før pause. Andrés Iniesta slo på tvers til 25-åringen, som trakk seg innover i banen før han sendte skuddet tilbake i stolpen og inn, utakbart for Italia-veteran Gianluigi Buffon.

Spanias Isco feiret en av sine to scoringer mot Italia.   Foto: Paul White / AP / NTB scanpix

Isco-show

Italia hadde en dobbeltsjanse til å redusere like etter pause. Lorenzo Insigne forsøkte å overliste David de Gea, men Manchester United-keeperen parerte. Antonio Candreva kom på returen, men slurvet i avslutningsøyeblikket.

Isco prøvde å ta på seg maestro-rollen senere i andre omgang da han kjørte en tofotsfinte, før han tok en såledragning og slo tunnel på Marco Verratti, som ikke kunne gjøre annet enn å måpe. Isco sendte så ballen videre til lagkamerat Dani Carvajal, men backens skudd ble blokkert.

Luke

Álvaro Morata fikk en enklere jobb med å øke til 3-0 etter en god spansk kontring. Sergio Ramos fosset framover og slo et millimeterpresist innlegg til sin gamle lagkamerat på bakre stolpe, som bare måtte score fra tre meter.

Hat tricket uteble for Isco, men Spania sikret seg en luke til Italia på toppen av gruppe G. Spania har 19 poeng og til gode å tape i den europeiske VM-kvalifiseringen, mens Italia følger tre poeng bak.