Sørlending forlenget med engelsk toppklubb

Hilde Gunn Olsen fortsetter i Sunderland.

Hilde Gunn Olsen stortrives som proff i damenes Super League i England.  Foto: Sunderland fc

fotball

Keeperen ble hentet til den engelske Super League-klubben da kontrakten med Arna-Bjørnar ble avsluttet i 2015. Hun skrev da en kontrakt på halvannet år, med opsjon på mer.

Den er nå benyttet, og hun har satt signaturen sin på en ny avtale. Det melder klubben på sin hjemmeside.

– Jeg vurderte om jeg skulle reise til et annet lang, og lære meg et nytt språk, men jeg trives her, sier Olsen til Fædrelandsvennen.

Hun har i første omgang signert for et halvt år.

– Det er et veldig bra opplegg. Jeg får gode treninger med Sunderlands U23-lag om morgenen, og vi benytter oss av fasilitetene til herrelaget. Her er det alle forutsetninger for å bli god, og fortsette å utvikle meg, sier Olsen, som også hadde andre tilbud.

– Når kontrakten med Sunderland går ut, har jeg vært her i to år. Det er rekord for min del, ler keeperen.

Hilde Gunn Olsen

Født: 2. mars 1992 Posisjon: Keeper Fra: Flekkerøy Klubb: Sunderland Tidligere klubber: Fløy. Donn, Klepp, Amazon Grimstad, Røa, AIK, Linköping, Arna-Bjørnar Aktuell: Har forlenget kontrakten med engelske Sunderland

– Kan overraske

Sunderland endte på en sjuendeplass i serien forrige sesong. Olsen sto cirka halvparten av de 18 seriekampene i fjor. I år får hun en ny konkurrent i tyske Anke Preuss, som kommer fra FFC Frankfurt.

– Vi kommer kjempegod overens, selv om vi er innforstått med at vi konkurrerer, sier Olsen, som karakteriserer Preuss som jevngod med henne.

– Hva er målet for 2017?

– Mange forventer nok ikke så mye av oss denne våren, men med de spillerne vi har, tror jeg vi kan overraske, sier Olsen.

Den engelske serien for kvinner skal legges om. Før var det en halvårsserie, men etter årets sesong skal den bli mer lik herrenes.

– Den ordentlige sesongen begynner til høsten, og etter det skal serien samkjøres med Premier League, sier Olsen.

Stor interesse

Hun utpeker Manchester City og Chelsea som de to store favorittene denne sesongen, i en serie som har blitt bedre og bedre de siste årene.

– Etter at England tok bronse i EM, har det eksplodert her, og damefotball har blitt veldig stort. Det er kjempegøy å være med på utviklingen, sier Olsen, som har flere landsmenn i seriesystemet.

Chelsea har sikret seg landslagskaptein Maren Mjelde, og Andrine Hegerberg spiller for Birmingham.

Sesongen sparkes i gang i begynnelsen av april.