Solskjær vil ha Hestad ett år til

Molde har forlenget avtalene med Espen Bugge Pettersen og Magne Simonsen.

Daniel Berg Hestad er ønsket med videre i Molde.  Foto: NTB scanpix

fotball

MOLDE (Rbnett): Ole Gunnar Solskjær håper Daniel Berg Hestad fortsetter i Molde-drakta også etter årets sesong.

— Jeg har pratet med ham og andre i klubben har gjort det. Vi har ikke kommet i mål, jeg har ikke satt meg ned og snakket ferdig med Daniel. Derfor står ingenting på papiret. Men det virker som han er motivert og jeg håper han blir med videre. Det er bare opp til ham sjøl , sier Solskjær til Romsdals Budstikke.

Kapteinen telte lenge på knappene i fjor og har flere ganger sagt at han vil bestemme seg tidligere denne gangen. Men han har foreløpig ikke tatt den endelige avgjørelsen om framtida.

— Daniel har vært en viktig brikke for oss i en sesong som ble litt annerledes enn vi trodde. Han har stått fram som kaptein og ledertype, og prestert på det nivået vi forventer av ham. Daniel er en viktig spiller i begge endene av sesongen, når underlaget er utfordrende og mye står på spill. Da gir han oss noe ekstra med duellkraft, vinnervilje og taklingsstyrke, sier Ole Gunnar Solskjær.

Vil ha Agnaldo

Han slår også fast at han ønsker et langvarig samarbeid med brasilianeren Agnaldo, som denne sesongen har vært på utlån fra Desportivo Brasil.

— Vi har en opsjon på kjøp og den vil vi bruke. Han vil bli tilbudt en kontrakt på fire eller fem år. Agnaldo skal få muligheten til å utvikle seg i Molde. Og han skal få spille mer utover høsten, sier Solskjær.

Manageren forteller at flere andre Bosman-spillere også fortsetter i Molde:

— Vi er enige med både Magne Simonsen og Espen Bugge Pettersen. Jeg vet ikke hvor langt papirarbeidet er kommet, men begge blir med videre, sier Solskjær.

Direktør Tarje Nordstrand Jacobsen i Molde Fotball bekrefter at både Bugge Pettersen og Simonsen har signert for MFK ut sesongen 2015. ## Avtale med 16-åring

Molde har også forlenget avtalen med stortalentet Sander Svendsen (16).

— Sander har skrevet en ny kontrakt som gjelder fram til sommeren 2016. Siden han er under 18 år kan han uansett ikke signere for mer enn tre år, sier daglig leder Are Lervik i Akerakademiet.

PS: Kristoffer Vatshaug har også utgående kontrakt med MFK. Han har vært i dialog med klubben, men ønsker foreløpig ikke å kommentere sin egen framtid.