Solskjær i sitt første intervju som Manchester United-manager: – Det føles som å komme hjem

Ole Gunnar Solskjær sier han skal nyte perioden i en av verdens største klubber.

Ole Gunnar Solskjær skal trene Manchester United ut sesongen. Med seg som assistent har han Mike Phelan.   Foto: Hagen, Fredrik / NTB scanpix

fotball

Onsdag ble det klart at nordmannen er Manchester United-manager ut sesongen. Torsdag gjorde han sitt første intervju siden ansettelsen. Det gjorde Solskjær til klubbens egen TV-kanal.

– Det er fantastisk. Det føles som å komme hjem, må jeg si. Det har vært veldig hektisk, men det er veldig flott å se alle igjen. Det er så mange her som også var her da jeg var spiller og reservelagstrener, sier Solskjær på spørsmål om hvordan det er å returnere til klubben han var i som spiller og trener mellom 1996 og 2011.

Ole Gunnar Solskjær

* Alder: 45 (født 26. februar 1973 i Kristiansund)

* Trenermeritter: To seriegull (2011 og 2012) og ett cupgull (2013) med Molde

* Tidligere klubber som trener: Molde (21. oktober 2015 –), Cardiff (2. januar–18. september 2014), Molde (9. november 2010–2. januar 2014) og Manchester Uniteds reservelag (2008–2010)

* Klubber som spiller: Manchester United, Molde og Clausenengen

* Kamper/mål totalt for Manchester United: 366/126

* Kamper/mål for Molde: 42/31

* Landskamper/mål: 67/23.

* Takket nei til jobben som ny landslagstrener for Norge i 2017.

Skal nyte det

Han har signert en kontrakt som varer ut sesongen. Da er planen at klubben skal ha en ny, permanent manager klar.

– Det er seks måneder. Jeg kommer til å nyte det. Jeg er hjemme. Det handler om å se spillerne og de ansatte. Klubben jobber med å finne den nye manageren, jeg skal være meg selv i tiden som kommer. Jeg ser frem til å se supporterne igjen, sier han.

Solskjær brukte mye tid på å snakke om hvor mye han har lært av trenerlegenden Sir Alex Ferguson, og pekte på at han nå har fått oppleve mye siden han begynte som trener i 2008.

Lørdag debuterer han som Manchester United-manager. Storklubben møter Cardiff, der nettopp Solskjær var trener i 2014 uten den helt store suksessen. Deretter følger hjemmekamp 2. juledag.

– Kommer til å bli veldig spesielt

Solskjær ble spurt om hvordan det vil være for ham å lede klubben i sitt hjerte på Old Trafford.

– For å være ærlig: Det kommer til å være veldig spesielt. Men jeg er god til å stenge inne følelsene, så det blir ikke så emosjonelt.

Han får en veldig hektisk start i sin nye jobb, med fire kamper på snaue to uker.

– Jeg får definitivt sett spillerne i kampsituasjoner. Men antallet kamper er ikke noe problem. Vi har en fantastisk spillestall, og alle vil få en sjanse nå. De får en sjanse til å vise at de er Manchester United-spillere.