Skiller lag: Vegard Forren og Ole Gunnar Solskjær har vært viktige brikker i MFK. Nå tyder alt på at samarbeidet er over.

Skiller lag: Vegard Forren og Ole Gunnar Solskjær har vært viktige brikker i MFK. Nå tyder alt på at samarbeidet er over. Foto: ERIK BIRKELAND

Solskjær bekrefter: Vegard Forren ferdig i Molde

Klubben vil ikke betale det landslagsspilleren forlanger.

MOLDE (Rbnett): Nyheten om at Molde har signert den færøyske landslagsstopperen Sonni Ragnar Nattestad (22) er også en bekreftelse på at klubben regner Vegard Forren som tapt. Trener Ole Gunnar Solskjær erkjenner at Forren trolig har spilt sin siste kamp for Molde.

– Jeg har ikke deltatt i selve forhandlingene, men jeg opplever at avstanden er for stor mellom tilbud og krav. Slik det ser ut nå kan vi ikke strekke oss så langt som Vegard vil, sier Solskjær til Rbnett.

Vegard Forren bekrefter også at han ikke blir Molde-spiller beste sesong.

– Det stemmer. Det er skuffende at klubben ikke viser mer vilje til å beholde meg, sier landslagsstopperen.

Utover det ønsker han ikke å kommentere situasjonen.

Forren kom til Molde fra KIL/Hemne sommeren 2007. Siden har han vært MFK-spiller bortsett fra den halve sesongen i Southampton våren 2013.

Erstatteren klar allerede

Bosman-spilleren har tidligere sagt nei til et tilbud fra Molde. Forren ønsket en femårsavtale med høy sign-on-fee, mens klubben skal ha tilbudt 28-åringen en treårskontrakt med en mindre lønnsøkning. Etter det Romsdals Budstikke forstår er Rosenborg fortsatt interessert i midtstopperen, som også skal vurdere tilbud fra en tyrkisk toppklubb.

Ole Gunnar Solskjær mener MFK gjør en meget god handel når 22 år gamle Sonni Ragnar Nattestad hentes på treårskontrakt.

– Han har gjort gode prestasjoner for både FH på Island og landslaget til Færøyene, der han er en viktig brikke. Både jeg, Erling (Moe) og John (Vik) har sett ham live i høst. Sonni har både fysikk, fart og fot. Han besøkte oss i Molde for to uker siden og har gjort et godt inntrykk. Det finnes ikke mange venstrebeinte midtstoppere på dette nivået som det går an å få til Molde, sier Solskjær.

Lavere lønnsbudsjett

Han er svært godt fornøyd med signeringen av Nattestad og den islandske spissen Ottar Magnus Karlsson (19), som nylig ble tatt ut til Islands A-landslagssamling i januar.

– Vi må erkjenne at vi skal ha færre spillere og lavere lønnsbudsjett neste år enn vi har hatt i 2016. Vi kan ikke betale flerfoldige millioner hverken i lønn eller overgangssum. Derfor er det veldig tilfredsstillende at vi nå har hentet to unge landslagsspillere til en fornuftig pris. Begge to er veldig spennende prospekt, sier Ole Gunnar Solskjær.