Skremte hele fotball-England - derfor svimte Gomis av

Swansea-spissen kollapset mot Tottenham i går kveld.

KOLLAPSET: Swanseas Bafétimbi Gomis ligger livløs på bakken etter å ha kollapset tidlig i kampen mot Tottenham. Lagkamerat Ki Sung-yueng og Tottenhams Danny Rose og Christian Eriksen kommer til. Dommer Michael Oliver tilkaller hjelp.  Foto: Michael Zemanek / BPI / Digitalsport

fotball

Det ble høydramatiske scener på White Hart Lane i går kveld under Premier League-kampen mellom Tottenham og Swansea.

Etter at Nacer Chadli hadde gitt hjemmelaget en tidlig ledelse etter sju minutters spill, kollapset Swansea-spiss Bafétimbi Gomis ved midtstreken tilsynelatende helt uten grunn.

Dommer Michael Oliver tilkalte hjelpemannskaper nesten momentant, og begge lags helsepersonell jobbet med det som så ut som en livløs Gomis i fire-fem minutter. Spillere og trenere fra begge lag så veldig bekymret ut i de første minuttene, men 29-åringen ble etterhvert fraktet ut på båre til applaus fra publikum.

På det tidspunktet var han ved bevissthet og hadde fått en oksygenmaske over ansiktet. Ifølge Sky Sports fikk Gomis behandling på Tottenhams stadion før han ble fraktet videre til sykehus for videre testing.

— Det går bra med Bafétimbi Gomis. Han ble sendt til sykehus for sikkerhets skyld, men alt er OK. Det er det viktigste, sa Swansea-manager Garry Monk etter kampen.

Stress og utmattelse

Senere på kvelden kommenterte han selv situasjonen på sin egen Twitter-konto og forklarer grunnen til at han kollapset.

— Jeg vil berolige alle med tanke på min helse. Det ser faktisk mer skremmende ut enn det er. Jeg føler meg bra nå, skriver Gomis.

— Jeg har vært under mye stress og utmattelse i det siste på grunn av min fars helsesituasjon. Den gjør at jeg har måttet reise mange ganger frem og tilbake til Frankrike.

— Jeg er lei meg for at jeg ikke kunne hjelpe laget mitt i kveld, men alt er i orden igjen nå. Jeg vil gjerne takke alle for støttemeldinger jeg har fått, skriver franskmannen.

Kollaps-historikk

Swansea-manager Monk fortalte etter kampen at Gomis til og med ønsket å komme inn igjen på banen etter å ha blitt båret ut.

— Han var ok da han ble båret ut. Han pratet og ville faktisk fortsette å spille. Men vi kunne naturligvis ikke ta sjanser rundt det. Vi må ta forholdsregler og være sikre på at vi dobbelsjekker alt, sa Monk.

Gomis har en forhistorie med kollapser. Han har tidligere mistet bevisstheten tre ganger da han spilte for Lyon i hjemlandet.

— Vi visste om dette da han kom til klubben, og han har tatt alle medisinske sjekker man kan ta. Det er bare en del av hans liv. Det har å gjøre med lavt blodtrykk, sier Swanseas manager.

— Alle spillerne var redde, men det viktigste er at «Bare» har det bedre nå. Jeg håper han kommer seg raskt og kan spille igjen neste gang, sa Tottenham-keeper Hugo Lloris, som er tidligere lagkamerat med Gomis i Lyon.

Det er heller ikke første gang man opplever tilsvarende dramatikk på Tottenhams hjemmebane. Det var en lignende episode på White Hart Lane for tre år siden. Den gangen falt Boltons Fabrice Muamba sammen på banen med hjertestans i en FA-cupkamp.

Hans hjerte stoppet i over 78 minutter før legene fikk det i gang igjen. Han kom tilbake på banen, men valgte å gi seg med fotballen senere i sesongen.