Skal lære av Solskjær

Berg Hestad utdannes til MFK-trener neste sesong — ønsket seg ny kontrakt etter familieråd.

TRENEREMNE: Daniel Berg Hestad sikter seg inn mot et fotballiv etter den aktive karriere.  Foto: Kjell Langmyren

fotball

Han er fortsatt en av de beste ute på banen. Men neste år får Daniel Berg Hestad (38) en enda viktigere rolle i garderoben. Og på treningsfeltet.

Veteranen har lenge hatt en avtale om å fortsette i klubben også etter den aktive karrieren. Og da han forlenget kontrakten sin ut 2014-sesongen ble tankene til en konkret plan:

Kapteinen skal «utdannes» til trener i løpet neste sesong.

— Jeg skal skaffe meg litt erfaring neste år, være med og planlegge treninger. Ikke primært inn mot A-laget, men kanskje i en rolle rundt 2. divisjonslaget. Jeg har pratet med Ole Gunnar om det, at jeg skal få en fot innafor systemet her på huset og lære litt, sier han til Romsdals Budstikke.

Trenerkapasitet

Ole Gunnar Solskjær bekrefter at det er en MFK-plan å bygge opp Berg Hestad som trenerkapasitet.

— Vi kommer til å pense ham bevisst inn mot treneryrket. Daniel skal få øve seg litt på ulike lag og grupper, fordi vi ønsker å ha hans erfaring i klubben den dagen han faktisk bestemmer seg for å legge opp. Daniel skal ofte innom trenerkontoret vårt. Han skal få lære det han trenger, og underveis finne ut om han vil gå den veien, sier Solskjær.

Berg Hestad er heller ikke fremmed for å jobbe med andre områder enn fotball i framtida.

— Nå tenker jeg først og fremst at min rolle skal være sportslig, at jeg kan være en trener eller en instruktør. Samtidig er det mange eksempler på spillere som går over i markedsavdelinga, at de bruker navnet sitt og erfaringa si opp mot næringslivet. Vi får se.

Nærmer seg 40

Men aller først skal han altså avslutte 2013-sesongen med sin fjerde cupfinale på Ullevaal. Og så skal han spille for MFK i 2014. Midt i den sesongen fyller han 39 år.

- Hvorfor tar du ett år til som spiller i MFK?

— Jeg fant ut at det er flere grunner til å fortsette enn det er til å slutte. Det eneste som taler imot er vel egentlig at jeg begynner å bli gammel. Som fotballspiller, ja. Hehe.

- Hvilke grunner får deg til å gå på en ny sesong?

— Jeg føler fortsatt at jeg har noe å bidra med. Jeg er skadefri og har spilt mange kamper i år. Jeg kan være med og skape en fortsatt balanse i spillerstallen. Jeg er med og bygger et nytt lag både på og utenfor banen. Det er en spennende prosess. Jeg er med på noe som fortsatt er interessant for meg personlig.

- Vurderte du seriøst å legge opp etter årets sesong?

— Ja. I min alder tenker du på det hele tida. Jeg tenker ofte på hva jeg skal gjøre etter karrieren, vurderingene er med meg underveis i sesongen.

Bestemte seg i september

Det er to måneder siden Berg Hestad bestemte seg for å fortsette hvis han fikk et godt nok tilbud fra klubben.

— Du har levd med og for fotball i 20 år. Var det familieråd før avgjørelsen ble tatt?

— Jeg snakket en del med fruen (Trude) om det, ja. Ungene vil i hvert fall at jeg skal fortsette, det er det ingen tvil om. Dattera mi har litt lyst at jeg skal slutte snart slik at jeg kan være mer hjemme i helgene, men ellers synes alle sammen det er bra at jeg spiller fotball, sier Berg Hestad som har to sønner.

- Er du sikker på at du har signert din siste kontrakt nå?

— Nei. Det er sannsynlig. Men det sa jeg før jeg skrev under på de tre forrige kontraktene, også.