Sist gang en Molde-spiller scoret fire mot Brann, ble han solgt til Manchester United

Brann-treneren mener spissen allerede er for god for norsk fotball.
fotball

Erling Braut Håland (17) leverte en enorm kamp da Molde vant 4–0 mot serieleder Brann søndag. Etter bare 21 minutter hadde spissen scoret fire ganger.

– Det gikk kjapt, ja. Det er fantastisk å score fire mål her mot det beste laget så langt i år. Vi holder nullen, og det blir sjanser når vi ligger tett og kompakt. Vi må bare fortsette, sa Håland til Eurosport på vei inn i garderoben til pause.

Brann-treneren: Han må ut av Norge

Molde-trener Ole Gunnar Solskjær var meget fornøyd med ungguttens prestasjon.

– Han har vært ute en liten stund, men nå ligner han på seg selv igjen, sa han.

Molde hadde ikke vunnet borte siden 18. mars. I 4-0-seieren søndag kveld gjorde romsdalingene slutt på både bortekomplekset og serieleder Branns rekke uten tap.

Etter kampen var det ingen tvil om hvem som var på alles lepper – en 17-åring fra Jæren.

– Han må ut av Norge, sa Brann-trener Lars Arne Nilsen til Eurosport i pausen.

Og det er slett ikke umulig at Nilsen får sitt ønske oppfylt. På tribunen satt nemlig speidere fra Manchester United for å se unggutten.

Sist gang en Molde-spiller scoret fire mot Brann, resulterte det i en overgang til nettopp Manchester United. Mame Biram Diouf gjorde det samme som Håland i 2009, men brukte seks minutt lenger på bragden. Han ble kjøpt av storklubben like etter og lånt tilbake til Molde samme høst. Kan noe lignende være i vente for 17-åringen?

– Jeg har ingen spesielle tanker om at Manchester United så kampen, sa en ordfattig Braut Håland til NTB like etter en av sine beste kamper i karrieren.

Les mer om saken her:

Sjokkerte hjemmepublikumet

Det tok bare tre minutter for Braut Håland å presentere seg i Bergen. Spissen timet løpet perfekt på en stuss fra Fredrik Aursnes, rundet en utrusende Samuel Sahin-Radlinger og satt ballen i det åpne målet. En drømmestart for Molde som kun sto med én seier på sine seks første bortekamper denne sesongen.

1-0-målet var bare et forvarsel på det som skulle komme fra unggutten. Etter en Brann-corner fikk spissen stå alene igjen med Ruben Kristiansen. Den fysisk robuste 17-åringen driblet seg enkelt forbi venstrebacken, før han iskaldt satt ballen mellom beina på Sahin-Radlinger.

Men det stoppet ikke der, for bare minuttet etter 2-0-målet var han frempå igjen. Sivert Heltne Nilsen rotet i et mottak og plutselig var Braut Håland alene gjennom. Nok en gang rundet han keeper og kunne fullføre hat tricket sitt på bare 15 minutter.

Etter 21 minutter fullførte han det som må være Eliteseriens prestasjon denne sesongen. Brann rotet i forsvar og Sahin-Radlinger forårsaket straffe. Jærbuen tok ansvar fra ellevemeteren og det sto 0–4 foran et sjokkert hjemmepublikum i Bergen.

Rosenborg minsket luken

De fem siste møtene mellom lagene i Bergen har endt med fire hjemmeseiere for Brann. I fjor var Lars Arne Nilsens gutter suverene og vant fortjent 4–1. Søndag kveld ble det en ganske annerledes opplevelse for bergenserne etter Braut Hålands vanvittige målshow før pause.

På sesongens 14 første seriekamper hadde Brann sluppet inn fem mål. Mot Molde slo det vanligvis så solide forsvaret sprekker og laget slapp inn fire mål på 21 minutter. Etter timen spilt valgte Ole Gunnar Solskjær å bytte ut kampens store spiller.

Hjemmelaget forsøkte å skape et press, men evnet ikke å true et meget aggressivt og godt Molde-lag.

Vegard Forren og Ruben Gabrielsen rensket unna de spede forsøkene fra tamt hjemmelag, og det var nærmere 0–5 enn redusering på Brann Stadion etter pause.

Årets første tap betyr at Brann blir stående på 34 poeng etter 15 spilte kamper. Etter Rosenborgs 1-0-seier borte mot Sandefjord reduseres differansen mellom lagene til fire poeng etter halvspilt eliteseriesesong. For Molde betyr de tre poengene at laget avanserer til 4. plass på tabellen.