Siem advarer: - Må ikke ta av

Generalsekretæren i NFF ber folk holde beina godt plantet på jorden tross en etterlengtet opptur mot Malta i går.

ADVARER: NFFs generalsekretær, Kjetil Siem, er klar over at Bulgaria blir en tøff utfordring for Per-Mathias Høgmos menn mandag kveld.  Foto: Sjur Stølen, Digitalsport

fotball

TA’ QALI (aftenposten.no): Ni måneder siden forrige landslagsseier kunne Per-Mathias Høgmos gutter i går endelig få kjenne på smaken av tre poeng og en opptur igjen.

Malta ble slått 3-0 i EM-kvalikens andre kamp, og Norge fikk seieren de skulle og måtte ha.

Men generalsekretær i Norges Fotballforbund, Kjetil Siem, ser ingen grunn til å miste fotfestet helt selv om Norge slo fotballminiputten på bortebane.

— Vi må ikke ta av nå, det blir viktig. Det kommer kamp igjen veldig fort, sier Siem til Aftenposten.

KAMPENS STORE SPILLER: Joshua King var sentral i det meste mot Malta. Her med toppfotballsjef Nils Johan Semb etter kampen. 

Han var blid for seier og tre poeng, bevares. Men allerede mandag venter Bulgaria på Ullevaal. Da kan oppturen få en virkelighetsorientering igjen. Det vet Siem.— Hadde vi ikke vunnet her hadde ikke dette blitt noen morsom kvalik videre, det er helt klart. Men dette er bare én seier. Vi trenger mange seirer for å kvalifisere oss til EM. Og så er det så klart gøy å få det til. Spillerne er kjempeglade. Det sier seg selv at dette slår positivt ut. Det gir en god følelse. Men jeg er veldig opptatt av å holde fokus inn mot neste kamp. Den kommer fort, sier Siem.

Spillerne som tuslet ut av Ta’ Qali nasjonalstadion i går kveld var fornøyde med mye: tre fine mål, spillet, kombinasjonene, å holde nullen og ikke minst å vinne kampen.

Siem håper folk setter av mandagskvelden.

— Folk må tenke gjennom om de synes det er artig å være en del av landslaget. Synes de at de er en del av norsk fotballs identitet kommer de. Hvis ikke blir de hjemme. Vi har så klart kjempelyst at så mange som mulig kommer og støtter oss og tar del i dette, sier han.

- Kan en Martin Ødegaard være med på å fylle Ullevaal og skape enda større interesse?

— Jeg tror i hvert fall ikke at folk lar være å komme hvis han skal spille, sier Siem lurt.

Midtstopper Håvard Nordtveit er en sindig kar med bakkekontakt. Han deler Siems vurderinger.

— Seieren var alfa og omega for oss. Men vi må legge det bak oss fort. Vi må være minst like godt forberedt til kampen mot Bulgaria som vi var til denne kampen, sier Bundesliga-proffen.

Nils Johan Semb smilte også bredt etter seieren over Malta.

— Dette får nok mye å si for interessen for det som skal skje videre. De som så kampen på TV fikk også se at Norge kontrollerte dette fra start til mål. Det var en god prestasjon, et godt resultat – selv om det faktisk kunne vært enda flere mål, det var fine mål og gode enkeltmannsprestasjoner. Det var en kamp som mange tar med seg mye positivt fra, oppsummerer toppfotballsjefen.

I ettermiddag reiser det norske laget hjem fra Malta. Aftenposten er på plass på flyplassen for å gi deg det siste fra landslagsleiren før avgang.