Shelvey-kanon snøt Southampton for poeng

Southampton hadde ballen mest og skapte de fleste sjansene da Swansea var på besøk søndag, men det var waliserne som kunne juble etter en perlescoring av Jonjo Shelvey.

Jonjo Shelvey scoret kampens eneste mot Southampton.   Foto: Digitalsport

fotball

Seiersmålet kom åtte minutter før slutt og sender Swansea opp på øvre halvdel av tabellen i Premier League igjen. Southampton ligger fremdeles an til en plass i neste års mesterliga, men ble passert av Manchester United og ligger på 4.-plass.

Ett plussmål er dessuten alt som skiller ned til Arsenal på 5.-plass etter London-klubbens 5-0-seier over Aston Villa søndag.

Vinnermålet i Southampton kom etter et knallhardt og velplassert langskudd fra Shelvey, men keeper Fraser Forster fikk hånden på ballen og burde klart å hindre scoring.

Shelvey hadde vist fram skuddfoten tidligere i annen omgang, men ved den anledningen traff ballen stolpen.

Hjemmelaget hadde bestemt alt på St. Marys i første omgang, men uten å finne nettmaskene. Etter hvilen var det et nytt Swansea som kom på banen, og etter hvert begynte de hvitkledde å skape noen farligheter.

Etter 82 minutter falt avgjørelsen, og etter det presset Southampton voldsomt for en utligning.

Den kom nesten like før slutt, men innbytter Sadio Manés to avslutninger ble reddet på streken av Ashley Williams med et par sekunders mellomrom.

Hjemmelaget måtte avslutte med ti mann etter at Ryan Bertrand fikk direkte rødt etter en stygg felling av Madou Barrow. Utvisningen var kanskje noe streng, men taklingen var høy, unødvendig, og ble gjort i høy fart.

Seieren viser at Swansea kan bli å regne med, selv etter salget av stjernespissen Wilfried Bony til gulljagende Manchester City. (©NTB)