Semb: - Vi må fighte om andreplassen

Nils Johan Semb mener at Norge har havnet i en tøff og vanskelig kvalifiseringsgruppe. Se hele trekningen her.

HOLDER ITALIA SOM FAVORITT: Nils Johan Semb tror Norge og Kroatia blir kjempende om andreplassen.  Foto: Poppe, Cornelius/NTB scanpix

fotball

Per-Mathias Høgmo ønsket seg England, men fikk ikke viljen sin i søndagens trekning. I stedet skal Norge møte Andrea Pirlo, Mario Balotelli og resten av Italias stjernegalleri i kvalifiseringen som starter til høsten. Italia var tapende finalist i EM for to år siden.

Norge skal også møte Kroatia, Bulgaria, Aserbajdjsan og Malta i kampen om å kvalifisere seg til EM i Frankrike i 2016.

— Det er en tøff gruppe der Italia naturligvis er store favoritter, så må vi bite oss fast og fighte om andreplassen. Vi håpet å møte England på grunn av deres status i Norge og fordi det er et lag det ville vært mulig å ta poeng fra. Det er også mulig mot Italia, men de er hakket vassere, sier toppfotballsjef Nils Johan Semb til adressa.no.

Håper på svekket Kroatia

Kroatia har kvalifisert seg til de tre siste Europamesterskapene og kom til kvartfinalen i 2008, men slet i den siste VM-kvalifiseringen og trengte playoffseier mot Island for å bli klar for Brasil.

— Vi håper at det er en tendens og at de ikke er like sterke som tidligere når vi møtes i kvalikken, sier Semb, som mener at de andre lagene i gruppe H er overkommelige.

— Det er lenge siden Bulgaria har prestert på et høyt nivå. Azerbajdsjan er et lag som kan få gode enkeltresultater, mens Malta er det dårligste laget i gruppa, sier Semb.

Norge har ikke kvalifisert seg til et mesterskap siden EM i 2000, men nå er sjansene større enn tidligere. Antall deltakernasjoner er utvidet fra 16 til 24 lag i mesterskapet. De to beste i hver kvalifiseringsgruppe er kvalifisert til EM-sluttspillet. Det samme er beste gruppetreer, mens de åtte andre treerne skal spille playoff.

Hele trekningen

Gruppe A:

Nederland, Tsjekkia, Tyrkia, Latvia, Island, Kasakhstan

Gruppe B:

Bosnia-Herzegovina, Belgia, Israel, Wales, Kypros, Andorra

Gruppe C:

Spania, Ukraina, Slovakia, Hviterussland, Makedonia, Luxembourg

Gruppe D:

Tyskland, Irland, Polen, Skottland, Georgia, Gibraltar

Gruppe E:

England, Sveits, Slovenia, Estland, Litauen, San Marino

Gruppe F:

Hellas, Ungarn, Romania, Finland, Nord-Irland, Færeøyene

Gruppe G:

Russland, Sverige, Østerrike, Montenegro, Moldova, Liechtenstein

Gruppe H:

Italia, Kroatia, Norge, Bulgaria, Aserbaijan, Malta

Gruppe I:

Portugal, Danmark, Serbia, Armenia, Albania

(Lagene i gruppe I skal også møte vertsnasjon Frankrike i vennskapskamper).