Selvkritisk Guardiola: - Jeg ville definitivt fått sparken i en stor klubb

Pep Guardiola er glad for at han får en ny sjanse i Manchester City.

Pep Guardiola er glad for at han får ta fatt på en ny sesong som Manchester City-manager.  Foto: AP

fotball

Manchester City-manager Pep Guardiola mener hans første sesong i klubben ville gitt ham sparken i Barcelona eller Bayern München.

Spanjolen maktet ikke å føre Manchester-klubben til en ny ligatittel, mens det heller ikke i mesterligaen ble noen suksess denne sesongen.

Guardiola vant totalt 21 trofeer under tiden som Barcelona- og Bayern München-manager og sier han ville fått sparken i den spanske klubben om ikke han vant noe på seks måneder.

– I Barcelona eller Bayern München må du vinne med klar margin. Hvis ikke får du ikke en ny sjanse, sier han ifølge Sky Sports.

Nå får han prøve seg i en ny sesong med Manchester City.

– Her ga de meg en ny sjanse. I min situasjon ville jeg definitivt fått sparken i en stor klubb. I andre klubber jeg har jobbet i ville jeg ikke vært i jobben fortsatt, men her får vi en ny sjanse. Vi vil prøve å gjøre det bedre enn denne sesongen.

Manchester City ligger på fjerdeplass i Premier League før tirsdagens møte med West Bromwich. Guardiolas lag sikrer mesterligakvalifisering om laget tar poeng tirsdag samtidig som Arsenal taper sin kamp mot Sunderland.