Salzburg krever 100 millioner for Valon Berisha

Liverpool satt på tribunen da nordmannen imponerte mot Bayern München.

Valon Berisha spiller for Salzburg. Etter det Aftenbladet erfarer skal Liverpool være interessert i ham.  

fotball

Valon Berisha (20) er aktuell for Liverpool. Men Salzburg skal ha godt betalt for den norske spilleren.

Etter det Stavanger Aftenblad kjenner til har Liverpool hatt Valon Berishas navn på blokken i en periode. Men etter at Salzburg knuste Bayern München 3-0 i en privatkamp i Østerrike lørdag, skal interessen for den tidligere Viking-spilleren ha blusset opp.

Valon Berisha spilte én omgang mot det tyske mesterlaget og klarte seg meget bra.

På tribunen satt representanter for Liverpool, og de skal ha blitt imponert over midtbanespilleren. Liverpool har også sett Valon Berisha ved tidligere anledninger. Blant annet da Salzburg feide over Austria Wien og vant 4-0 i en seriekamp like før jul.

Berisha scoret 2-0-målet i den kampen og spilte hele oppgjøret.

100 millioner kroner

Etter det Aftenbladet forstår, skal det nå være opprettet dialog mellom klubbene. En ekstra link mellom Liverpool og Red Bull Salzburg er også til stede. Gérard Houllier, som var manager for Liverpool fra 1998-2004, er nå sportsdirektør for hele Red Bull Salzburg-konsernet.

Samtidig skal ikke partene være veldig nær enighet. Etter det Aftenbladet kjenner til, krever den rike Salzburg-klubben rundt 100 millioner kroner for den norske landslagsspilleren.

Viking uten prosenter

Da Viking solgte Berisha til Salzburg sommeren 2012, skrev de en avtale uten rettigheter ved et eventuelt videresalg. Det betyr at Viking ikke får penger dersom Berisha blir solgt til Liverpool.

I forhandlingene prioriterte Viking heller å få ytterligere penger dersom Salzburg kvalifiserte seg til Europa— eller mesterligaen.

Valon Berisha har totalt spilt 47 kamper for Salzburg, og scoret ni ganger. Salzburg leder den østerrikske serien suverent før siste del av sesongen starter 2. februar.

Valon Berisha er for tiden på treningsleir med Salzburg i Qatar. 20-åringen har 2,5 år igjen av kontrakten sin i Østerrike.

— Jeg vet ikke mer om dette, ta kontakt med agent Jim Solbakken dersom dere har spørsmål, skriver Berisha i en sms til Aftenbladet.

Agent Jim Solbakken ønsker ikke å kommentere rykter rundt spillere han representerer.

Profil

Valon Berisha

Født 7. februar 1993 (20 år) i Malmö.

Klubb: Red Bull Salzburg.

Tidligere klubber: Viking, Egersund.