Saksøker Molde: Føler seg lurt etter spillerkjøp

FK Haugesund føler seg ført bak lyset etter kjøp av Emmanuel Ekpo.

FK Haugesund mener Emmanuel Ekpo hadde en alvorligere kneskade enn MFK opplyste da de solgte Ekpo til Haugesund i 2014. Bildet er fra treningsleir i Spania med Molde i 2013.   Foto: Bjørn Brunvoll

fotball

Det er Haugalandnytt som tirsdag skriver om søksmålet.

Haugesund-klubben mener Molde skulle ha informert dem om at Ekpo hadde en alvorlig skade i kneet da kjøpsavtalen ble inngått i 2014. Derfor krever de nå 600.000 kroner av MFK i kompensasjon.

— Et par uker etter at Ekpo kom til klubben, viste det seg at han hadde en kneskade som var mye mer alvorlig enn det Molde hadde opplyst oss om, sier daglig leder i FKH, Eirik Opedal, til Haugalandnytt.

Tok kontakt etter test

Ekpo gikk gjennom en medisinsk test før overgangen fra Molde til Haugesund.

«Funn i den medisinske testen medførte at FKH tok kontakt med Molde for å få mer informasjon om skaden. Basert på informasjonen klubben mottok fra Molde, bestod Ekpo den medisinske testen og overgangen ble gjennomført,» skriver avisa.

Eirik Opedal, daglig leder i FK Haugesund, sier de visste at Ekpo hadde vært skadd i kneet, og at han hadde hatt en meniskoperasjon.

— Det vi ikke ble gjort oppmerksom på, var at han i tillegg hadde andre og mer alvorlige skader i kneet, sier Opedal til Haugalandnytt.

- Må kunne stole på info

Opedal sier FKH ikke kan finne seg i å bli ført bak lyset, og at saken har blitt en prinsippsak.

Det skal være første gang en sak av denne typen føres for Fotballens Voldgiftsrett. Derfor kan resultatet bli viktig for tilsvarende saker i framtida.

Vitner

Tidligere daglig leder i MFK, Tarje Nordstrand Jacobsen, står på vitnelista sammen med tidligere hovedtrener i FKH Jostein Grindhaug, eks-sportssjef Asbjørn Helgeland, kirurger og fysioterapeuter.

Rbnett har så langt ikke fått tak i daglig leder Øystein Neerland i MFK for kommentar.