Rosenborg må punge ut etter Zenit-møte

Både Zenit og Rosenborg bøtelegges av det europeiske fotballforbundet (UEFA) etter kampen på Lerkendal.

Både hjemme- og borte-supporterer tente opp bengalske lys på Lerkendal i Europaliga-møtet med Zenit tidlig i november. Nå er både Rosenborg og den russiske storklubben bøtelagt.  Foto: NTB scanpix

fotball

Rosenborg har fått 15 000 euro (drøyt 145 000 norske kroner) i bot etter Europaliga-møtet med Zenit St Petersburg hjemme på Lerkendal i starten av november.

Disiplinærutvalget i UEFA skriver på sine nettsider at Rosenborg er straffet som følge av brudd på disiplinære forskrifter, da det ble tent opp bengalske lys i hjemmeseksjonen på Lerkendal.

Den kraftigste boten må imidlertid Zenit betale. Den russiske storklubben hadde 600 supportere på plass på den ene langsiden på Lerkendal.

De gjorde seg til kjenne på flere måter, blant annet ved bruk av bengalske lys.

Bortesupporterne ødela også minst 80 stolseter. Flere av disse setene ble kastet inn på banen.

UEFA har straffet Zenit med en bot på 27 000 euro (snaut 270 000 norske kroner). Disiplinærutvalget skriver at Zenit bøtelegges for bruk av bluss, kasting av objekter og hærverk.

Den russiske klubben har også fått beskjed om å kontakte Rosenborg innen 30 dager for gjøre opp for skadene bortefansen gjorde på Lerkendal.

Aleksandr Kokorin utlignet for Zenit med kampens aller siste spark på ballen og sørget for at det endte 1–1 i Trondheim.