Riise blir trolig midtbanespiller

John Arne Riise trente for første gang med AaFK igjen. Hovedmålet hans er å rekke Brann-kampen.
fotball

Det meste begynner å falle på plass for John Arne Riise som kjørte flyttelasset til Ålesund i går. Nå gjenstår det bare å komme i kampform igjen, så er Riise i gang igjen for AaFK.

— Det var utrolig deilig å komme i gang å spille fotball, og det føltes veldig bra. Jeg var overrasket over hvordan kroppen føltes. Hvis det fortsetter slik, så lover det bra, sier Riise til smp.no.

– Når han hadde ballen var han god, men så er det litt for lite løping foreløpig. Det er noe John Arne skal jobbe godt med framover, sier Trond Fredriksen.

Endelig tilbake: John Arne Riise hadde sin første trening med AaFK i går.   Foto: STAALE WATTØ

Skryter av nivået

Riise er glad for at han endelig er tilbake på treningsfeltet.

— Jeg synes nivået er bra og håper at jeg kan bidra til at det blir bedre.

- Er du klar til helgens kamp mot Haugesund?

— Det er planen, så får vi se hvordan kroppen fungerer når jeg våknet i morgen. Planen er å være med på benken, men hovedmålet er hjemme mot Brann, sier Riise.

Ekstrainnsats

Fredriksen understreker at det er ei stund siden 35-åringen har spilt kamp, og at de derfor må ta hensyn til det i treningsarbeidet.

— Men han er klar for å legge inn ekstrainnsatsen som trenger.

AaFK-treneren mener Riise må få vokse inn i gruppen og bli vant til laget før man bestemmer seg for en posisjon han skal spille i.

Innbytterrolle

— I begynnelsen blir han sannsynligvis vurdert i ei innbytterrolle der han er anvendelig. Når han begynner å konkurrere reelt om en startplass, så skal vi se hvor han kan forsterke oss mest, sier Fredriksen.

Riise selv tror han ender opp som midtbanespiller.

— Jeg tviler på det blir som back, for der har klubben en veldig, veldig god back som de vil satse på. Jeg tror nok at det blir på midtbanen, men det spiller ikke så stor rolle om det er sentralt, defensivt eller offensivt. Men først må jeg gjøre meg fortjent til en rolle, sier Riise.

Romsdals Budstikke ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert etter publisering. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg.

fotball