Rasende Norge-motstander: - De har sviktet meg. Dette er ikke fotball.

Se bildene fra skandalekampen i Milano.

I tillegg til bluss og røyk, brøt det ut bråk mellom poltiet og kroatiske fans på bortetribunen i Milano.  Foto: Reuters

fotball

— Jeg ber om unnskyldning for fansens oppførsel. Jeg gikk frem til dem og sa at de har sviktet meg. Dette er ikke fotball. Det er barn på tribunen. Det er absurd. De skjemmer oss ut, for dette er ikke Kroatia, kroater er snille mennesker, sier landslagssjef Niko Kovac til Football-Italia etter søndagens skandalekamp i Milano i Italia.

Toppoppgjøret i Norges EM-kvalifiseringsgruppe mellom Italia og Kroatia ble forsøkt ødelagt av kroatiske fans. Med rundt 20 minutter igjen å spille på San Siro startet det å regne bengalske lys ned fra tribunen der bortefansen satt.

Allerede i den første omgangen ble kampen stoppet av den nederlandske kamplederen Björn Kuipers mens en brennende bluss ble fjernet fra banen, men det var bare småtteri sammenlignet med det som skulle komme drøyt midtveis i den andre omgangen.

Dinamo Zagreb-protest

Flere bluss ble tent og røyk la seg over San Siro. Dommeren så ingen annen mulighet enn å stoppe kampen og peke mot garderobene.

Da brøt det også ut slåsskamper i borteseksjonen på tribunen.

Situasjonen roet seg ned etter at italiensk politi rykket inn på bortetribunen.

Ifølge flere internasjonale medier var aksjonen en protest fra supportere fra den hjemlige klubben Dinamo Zagreb. De skal være lite fornøyd med klubbleder Zdravko Mamic og hans store innflytelse på fotballen i Kroatia.

— Starter etterforskning

Engelske The Telegraph skriver mandag at UEFA vil igangsette etterforskning etter søndagens opptrinn i Milano. Det kan i verste fall føre til bøter, poengtrekk eller spill foran tomme tribuner.

— Jeg håper dette aldri skjer igjen, sier landslagssjef Kovac til Football Italia ifølge Aftonbladet.

Neste motstander for Kroatia i EM-kvalifiseringen er Norge i mars 2015. Det gjenstår å se om UEFA bestemmer seg for at Kroatia skal straffes for bråket med tom tribune eller nøytral bane i kampen mot Norge.

Det stod 1-1 da kampen ble stoppet, og det ble heller ikke flere mål etter at spillet kom i gang igjen. Dermed har de to lagene ti poeng hver, ett mer enn Norge som innehar 3. plass i gruppe H.

En rekke bluss ble kastet ned fra bortetribunen i Milano.   Foto: Reuters

Mye røyk la seg over San Siro da den kroatiske fansen satte i gang blussfesten i bortesvingen.  Foto: Reuters

Niko Kovac var lite fornøyd med egne fans i Milano søndag. Landslagssjefen gikk bort til fansen da kampen ble stoppet.  Foto: Reuters

Det var stor røykutvikling på tribunen da blussene ble tent.  Foto: Reuters

Italiensk brannvesen var raskt inne på gressmatten for å slukke blussene som ble kastet inn på banen.  Foto: Reuters

I tillegg til bluss og røyk, var det tilløp til slagsmål på tribunen mellom italiensk politi og kroatiske fans.  Foto: Reuters