RBK-dansken: - Hadde vært veldig gøy å slå ut svenskene

Mike Jensen gleder seg til å se rivaloppgjøret mellom Danmark og Sverige i kveld.

IKKE MED I TROPPEN: Men RBK-spiller Mike Jensen gleder seg til å se Sverige-Danmark lørdag kveld.  Foto: NTB SCANPIX

fotball

Mens Norge lader opp til søndagens returoppgjør mot Ungarn, er det duket for en real fotballgodbit når Sverige tar i mot Danmark til første playoffkamp klokken 20.45 lørdag.

Rosenborgs danske midtbanespiller Mike Jensen er ikke med i Danmarks tropp, men gleder seg til å følge kampen fra sofaen.

— Det blir spennende. Vi kan dessverre ikke få både Norge, Sverige og Danmark til EM, men jeg håper selvfølgelig på Norge og Danmark. Det er fantastisk spennende med playoff, fordi det er så mye trøkk i to avgjørende kamper, sier Jensen.

Skryterett

Rivaliseringen mellom Norge og Sverige er velkjent, og Jensen forteller at den ikke er noe mindre for dem. Han legger ikke skjul på at det vil være ekstra godt å slå ut svenskene.

— Det er klart at det er skikkelig rivalisering mellom Sverige og Danmark. Det vil være veldig gøy å slå ut svenkene, fordi det gir oss skryterett. Men det ville likevel vært morsomst om alle kom til EM, sier han.

- Bedre på sitt beste

Det har ikke vært noen spesielle stikk mellom RBKs dansker, Jensen og Tobias Mikkelsen, og svenske Mikael Dorsin i oppladningen til kampen, men Jensen er ikke enig i Dorsins tips om 3-0-seier til Sverige i kveld.

— Det er vanskelig å si hvordan styrkeforholdet mellom de skandinaviske lagene er. Vi får se, men jeg tror det handler mye om hvem som håndterer nervene i kampen. Hvis Danmark presterer så godt de kan som lag og når toppnivået til individualistene, tror jeg Danmark er sterkere. Men det er klart at det er enkelte svensker vi må se opp for, sier han.

Håper på sjansen

Jensen har vært i landslagskulden lenge og ser ikke ut til å være aktuell for Morten Olsens tropp per dags dato.

— Ja, men det ser ut som om jeg er nede i køen, sier han.

- Synes du at du har fortjent flere sjanser?

— Det vet jeg ikke, men jeg håper selvfølgelig å få sjansen en dag, avslutter Jensen.