Peter Aase ferdig i Åsane

Går tilbake til Sogndal.

TILBAKE TIL SOGNDAL: Peter Aases opphold i Åsane er over (arkivfoto).  Foto: Digitalsport

fotball

I februar kom Peter Aase til Åsane på en lånekontrakt fra Sogndal etter lite spilletid hos klubben. Kontrakten varer egentlig ut 15. juli, men i dag ble det klart at florøværingen ikke kommer til å være en del av Åsane fremover. Aase blir offisielt Sogndal-spiller igjen når overgangsvinduet åpner igjen 22. juli, men kommer ikke til å spille for Åsane i de fire siste kampene av vårsesongen. Det er likevel ingen dramatikk rundt avgjørelsen, og partene skilles som gode venner.

— Det var en spiller som kom inn i siste liten før vinduet stengte. Han har brukt litt for lang tid å yte nivået hos oss. Han har hatt en del småskader som har ødelagt litt for han, men han har hatt en fin utvikling de siste månedene. Han har gjort et kjempegodt inntrykk hos oss, men når han har spilt så lite, ville det være feil av oss å beholde han, både ovenfor han som spiller og oss som klubb, forteller Åsane-trener Kjetil Knutsen.

Sonderer terrenget

Overgangsvinduet åpner 22. juli, og Åsane innrømmer at de ser litt rundt etter forsterkninger.

— Vi sonderer terrenget litt nå, det gjør vi. Mer enn det vil vi ikke si på nåværende tidspunkt. Det viktigste for oss nå er å gjøre jobben og komme oss bra ut av de siste kampene, så får vi se hva som skjer etter det. Vi må bruke tiden godt inn mot høstsesongen og konkretisere målsettingen vår, forteller Knutsen.

Den 11. juli tar Åsane sommerferie, og Knutsen gir laget sitt litt lengre fri enn vanlig.

— Det er en hektisk hverdag for våre spillere fra vi starter frem til vi tar pause, så nå får spillerne 12 dager fri etter siste kamp for vårsesongen. Vi tror det er veldig fornuftig for den mentale biten at de får kommet seg bort litt og slappet av, samtidig som at de selvsagt må holde seg i god fysisk form med eget treningsopplegg, forteller Knutsen.

Ingen henvendelser på Herrem

Åsanes toppscorer Geir André Herrem har fått oppmerksomhet fra resten av Fotball-Norge denne sesongen. Han har tidligere uttalt at dersom tilbudet kommer, kan det være han er klar til å ta et steg videre i karrieren. Per dags dato kan Åsane fortelle at de ikke har mottatt noen henvendelser på Herrem, eller andre spillere i stallen.

— Det er slik det er per dags dato, men hva som skjer om to uker eller tre uker, det vet vi ikke. Vi forholder oss til det dersom det skulle komme konkrete henvendelser på Herrem eller andre spillere, men det har det ikke gjort, forteller Knutsen.

Møter Hødd

Førstkommende søndag møter Åsane Hødd på bortebane. I går ble det klart at Hans-Erik Eriksens Hødd-karriere er over, da han fikk sparken som trener i klubben etter dårlige sportslige resultater. Åsane-treneren tror de kommer til å møte et revansjelystent hjemmelag.

— Vi møter nok et lag der som ønsker å snu en trend med dårlige resultater. Det blir en fin utfordring for oss, men som vi også har håndtert tidligere. Nå håper vi at vi skal klare å komme oss opp på vårt beste nivå i en bortekamp, for det er en stund siden siste, forteller Knutsen.