Ødegaard: - Sitter ikke og søker opp meg selv på nettet for å lese

Martin Ødegaard (15) nervøs og spent før fredagens Malta-kamp. Og svært ettertraktet på pressemøtet – som vanlig.
fotball

GOLDEN SANDS (Aftenposten): Det er dagen før dagen for de norske landslagsspillerne på Malta. I dag møtte de pressen for siste gang før fredagens EM-kvalikkamp på TA’ Qali nasjonalstadion på øya i Middelhavet.

På gedigne og flotte Radisson Blu Resort & Spa i Golden Sands, som er spillernes base under oppholdet her, var det igjen 15 år gamle Martin Ødegaard som fikk mest oppmerksomhet.

Også under torsdagens pressemøte var Martin Ødegaard den alle ville snakke med.  Foto: NTB scanpix

— Klart jeg er nervøs. Det er jeg alltid før kamp, sa Ødegaard og smilte på torsdagens pressemøte.

- Skrives mye rart

Alle flokket seg rundt ham. Og skoleeleven svarte på alt helt til han ble kommandert til lunsj av kommunikasjonsdirektør i NFF, Svein Graff, og Jan Åge Fjørtoft, som er med i landslagets støtteapparat.

Men før det haglet det med spørsmål.

— Jeg får med meg noe av det som skrives. Blant annet via sosiale medier. Og det skrives mye rart, det er helt sikkert. Men jeg sitter ikke og søker opp meg selv på nettet for å lese, sier 15-åringen og flirer.

Torsdag kveld trener landslaget på kamparenaen, og der vil det danne seg et klart bilde av hvilke 11 spillere landslagssjef Per-Mathias Høgmo velger mot Malta. Maltas trener sier han forventer et tøft fysisk oppgjør mot Høgmos menn.

Ødegaard er klar hvis han får sjansen.

— Jeg vet ikke om jeg starter. Men jeg er vel tatt ut her fordi de føler jeg er klar til å spille. Og da vil jeg jo så klart spille mest mulig. Men jeg stresser ikke med det, sier Ødegaard til Aftenposten.

- Helt perfekt

Han beskriver dagene med landslaget, både i Lillestrøm og på Malta, som lærerike.

— Det har vært helt perfekt. Alle guttene har tatt godt i mot meg og det er en veldig fin gjeng å komme inn i, sier Ødegaard.

— Men det er stor forskjell fra klubbhverdagen og da jeg var med mot Emiratene i Stavanger. Det er et helt annet trykk her nå. Men det føles veldig godt å være en del av en EM-kvaliktropp, sier unggutten, som sier det vil bli karrierens høydepunkt om han slipper til i fredagens kamp.

Da vil han også bli tidenes yngste spiller i en EM-kvalik noensinne. Med god margin. Her kan du lese hvordan det gikk med de andre stortalentene som fikk sine kvalikdebuter i tidlig alder.

Men også det tar han med et skuldertrekk og et smil. For Ødegaard har med leksene på tur, og vet at hverdagen er noe han må gjennom enten han vil eller ei.

På landslaget deler han rom med en annen brennhet tenåring. Nemlig Mats Møller Dæhli (19).

— Det er veldig fint å dele rom med Mats. Han er en fin fyr og en morsom type. Han lærer bort mye, så det er fint å bo med ham. Det vi snakker om blir mellom meg og han. Men han gir meg mange råd. Det er mye å lære der, sier Ødegaard.

- Stenger ute interessen

Som Aftenposten meldte onsdag er det stor interesse fra utenlandske medier om å få lage stoff på «fenomenet», som han kalles. NFF sier konsekvent nei.

— At de sier nei til The Sun og til japansk TV er helt greit. Det gjør meg ingenting å slippe det, sier Ødegaard til Aftenposten og ler.

- Hva med det andre styret da? Som interessen fra utenlandske klubber?

— Det er viktig at vi kun snakker om landslaget her nå, bryter Jan Åge Fjørtoft inn, som sitter en hælflikk bak 15-åringen.

— Det er smigrende så klart, men jeg trives i Godset. Det er der fokuset mitt er. Og akkurat nå er det på landslaget, ettersom vi er på samling. Om det sitter noen klubber på tribunen spille ringen rolle. Det klarer jeg å stenge ute helt uten problemer, sier Martin Ødegaard.