Nyland fikk «bursdagsgave» av Buffon

24-årsjubilanten Ørjan Håskjold Nyland fikk med seg både drakt og lykkeønskninger fra keeperlegenden Gianluigi Buffon.

SLAPP INN TO: Ørjan Håskjold Nyland var skuffet over den norske innsatsen, og mener landslaget må ta grep for å klare å hamle opp med de andre lagene i gruppa.   Foto: NTB scanpix

fotball

De 26 265 tilskuerne som hadde tatt turen til Ullevaal tirsdag kveld fikk se et norsk lag som skapte null sjanser mot et velorganisert og kompakt Italia. De assurblå var i en egen klasse, og vant til slutt 2-0 etter scoringer av spissen Simone Zaza og Leonardo Bonucci.

Ørjan Håskjold Nyland er skuffet over den norske innsatsen, og mener landslaget må ta grep for å klare å hamle opp med de andre lagene i gruppa.

— Vi må helt klart opp fra i dag, dette var ikke bra nok. Vi møtte det beste laget, og de var solide bakover og giftige fremover. Nå må vi sette oss ned og studere videoen av kampen, og se hvorfor de er så mye bedre enn oss, sier Nyland.

Bursdagsgave fra Buffon

Keeperen vartet opp med en solid benparade da Italia var farlig frempå i 2. omgang, og var trygg i det meste han foretok seg på Ullevaal. Målene kan han ikke lastes for.

— Målene vi slipper inn blir for enkle, i hvert fall andremålet. Vi kan ikke holde på slik dersom vi skal vinne kamper på dette nivået og kvalifisere oss til et EM-sluttspill, sier han

Et lyspunkt for Nyland, som fyller 24 år i dag — 10. september - var at han fikk hilse på keeperlegenden og idolet Gianluigi Buffon. Den 36 år gamle verdensmesteren var også gavmild nok til å gi bort drakta til den lovende norske landslagskeeperen. - Vi takket for kampen og ønsket hverandre lykke til videre, sier Nyland.

Tilbake til hverdagen

Etter stjernemøtet med Italia på Ullevaal, bærer det tilbake til hverdag og eliteseriespill for den 24 år gamle keeperen. Førstkommende søndag er Lillestrøm motstander på Aker stadion, hvor Molde er ubeseiret i serien denne sesongen.

— Det blir godt med hverdag og kjekt å se gutta i Molde igjen. Oktober er en nøkkelmåned med mange viktige kamper, sier han.

I tillegg til seriekamper mot Lillestrøm, Vålerenga og Bodø/Glimt, skal Molde spille semifinale i cupen på Nadderud. For cupkongen Nyland, som vant med Hødd i 2012 og Molde i 2013, frister det med et «hat trick» i finaler.

— Jeg spiller gjerne for et fullsatt Ullevaal igjen, sier han med et smil.

Vegard Forren og Per Egil Flo var også i aksjon for Norge tirsdag. Førstnevnte spilte siste del av kampen med kapteinsbindet rundt armen, men klarte ikke å piske medspillerne opp på motstanderens nivå. Etter kampen var Molde-stopperen en av flere som måtte avgi dopingprøve, og fikk dermed en ekstra lang kveld på landslagsarenaen.