Norge avslutter EM-kvaliken i Roma

Skal Høgmo og co. revansjere 0-2-tapet mot Italia fra 2014 må de gjøre noe få har gjort før dem.

Mats Møller Dæhli depper etter Norges 0-2-tap mot Italia på Ullevaal  Foto: Terje Pedersen, NTB Scanpix

fotball

13. oktober spiller Norge det som blir deres siste og muligens avgjørende kamp i EM-kvalifiseringen. Motstander er stornasjonen Italia.

Nå har det italienske fotballforbundet fastsatt at oppgjøret skal spilles på mektige Olympiastadion i Roma, melder Football Italia

Glimrende statistikk

Norge var sjanseløse mot Italia i høst da de tapte 0-2 på Ullevaal. Oppgaven blir ikke noe lettere når de besøker en arena få landslag historisk sett har tatt med seg tre poeng fra.

Statistikken viser nemlig at på 57 kamper på Olympiastadion, har Italia vunnet 33, spilt uavgjort i 17 og tapte bare syv oppgjør.

God statistikk til tross, møtet med Norge blir det første i hovedstaden siden Italias landslagshelter fikk besøk av Argentinas stjernegalleri i august 2013. ## Ble hånet i italienske aviser

Møtet med Buffon, Pirlo og resten av Italia-stjernene avslutter EM-kvalifiseringen, men de to nasjonene møttes også i første runde. Det endte med 0-2 etter scoringer av Simone Zaza og Leonardo Bonucci.

Et optimistisk norsk landslag ble rundtspilt på eget gress foran et fullsatt Ullevaal og spilte seg knapt til en eneste sjanse. De norske spillernes prestasjoner fikk gjennomgå i italienske medier etter kampen.

Gazzetta dello Sport tok seg ikke engang bryet med å gi deres målvakt Buffon karakter på spillerbørsen, siden han hadde hatt for lite å gjøre.

I kveld spilles gruppespillets sjette runde. Norge møter Aserbajdsjan på Ullevaal, mens Italia reiser til Kroatia for å møtte gruppelederen foran tomme tribuner. Italia ligger på andreplass i gruppen — Norge på tredje.