Tom Nordlies comeback i Lillestrøm startet med 1-2-tap borte mot Start lørdag. Tom Nordlies comeback i Lillestrøm startet med 1-2-tap borte mot Start lørdag. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

Nedtur for Nordlie i LSK-comebacket. Må vinne returkampen for å unngå nedrykk.

Tom Nordlie og Lillestrøm er i trøbbel etter at de lørdag tapte borte mot Start i den første av to kvalifiseringskamper til Eliteserien.

Start – Lillestrøm 2–1

Kanarifuglene sparket trener Jörgen Lennartsson mandag og hentet inn trenerveteranen Nordlie før oppgjørene. Målet var enkelt: Å vinne kvalifiseringskampene mot Start og berge plassen i Eliteserien etter 45 sesonger på øverste nivå.

Det er fortsatt muligheter for det, men det ser vanskeligere ut etter at Lillestrøm lørdag tapte 1-2 i Kristiansand i den første av to kvalifiseringskamper. De må dermed vinne onsdagens returkamp på Åråsen dersom de skal berge plassen på øverste nivå.

– Det var en prestasjon under det jeg hadde håpet på. Jeg hadde håpet vi skulle se ut i litt bedre forfatning offensivt. Men vi fikk oss med det bortemålet, og det kan bli veldig viktig, sa Nordlie i et intervju på MAX.

  Daniel Gustafsson sendte gjestene i ledelsen etter en snau halvtime, før vertene slo tilbake på straffespark etter 54 minutter. Aron Sigurdarson var sikker fra 11 meter, og samme mann satte inn 2-1 etter 69 minutter.

  Sigurdarson dro seg inn i banen og fyrte av et skudd. Det gikk i mål etter svakt keeperspill av LSKs Marko Marić.

  Lillestrøm hadde enorme sjanser til å utligne i sluttminuttene, men både stolpen og hjemmelagets forsvarsspillere var i veien.

  Aron Sigurdarson jubler for en av sine to scoringer da Start snudde 0–1 til 2–1 mot LSK. Aron Sigurdarson jubler for en av sine to scoringer da Start snudde 0–1 til 2–1 mot LSK. Foto: Tor Erik Schrøder, NTB scanpix

  Snudde etter pause

  Daniel Gustafsson sendte gjestene i ledelsen etter en snau halvtime, før vertene slo tilbake på et kontroversielt straffespark etter 54 minutter. Aron Sigurdarson var sikker fra elleve meter.

  Samme mann satte inn 2-1 etter 69 minutter. Islendingen dro seg inn i banen og fyrte av et skudd mot mål. LSKs målvakt Marko Marić, som ellers hadde en god kamp med to gode redninger, klarte ikke å holde ballen ute.

  Lillestrøm hadde enorme sjanser til å utligne i sluttminuttene, men både stolpen og hjemmelagets forsvarsspillere var i veien.

  – Jeg synes vi var best hele kampen. Vi spilte ball og vi hadde de beste sjansene. Det er godt å vinne hjemme. Nå må vi dra dit (Lillestrøm) og vinne også, sa Starts tomålsscorer.

  Tom Nordlie har en stor oppgave foran seg før LSKs returkamp mot Start. Tom Nordlie har en stor oppgave foran seg før LSKs returkamp mot Start. Foto: Tor Erik Schrøder, NTB scanpix

  Historie i begge klubber

  Dette er Nordlies andre periode i Lillestrøm. I første omgang er han bare ansatt som en kriseløsning i de to kvalifiseringskampene, men berger laget plassen bør han ha gode kort på hånden. 57-åringen trente klubben også mellom 2007 og 2008.

  Han har også historie i lørdagens motstander Start. Nordlie var trener for Kristiansand-laget fra 2004 til 2006. Det endte blant annet med et sølv i eliteserien i 2005.

  Lillestrøm måtte ut i kvalifisering etter å ha endt som nummer 14 i Eliteserien. Start ble nummer tre i divisjonen under, og slo i tillegg ut KFUM Oslo på veien mot dobbeltoppgjøret mot LSK.

  (©NTB)