Nederland-sjef roser Englands unge spillere

Nederland-trener Danny Blind mener England er et tøffere lag å slå nå enn før. Han mener Roy Hodgsons mannskap spiller mer moderne fotball enn tidligere.

FAR OG SØNN: Nederland-trener Danny Blind på pressekonferanse sammen med sin sønn Daley, som spiller på Manchester United.   Foto: NTB scanpix

fotball

Det sa Blind på en pressekonferanse mandag. Tirsdag møtes England og Nederland i treningskamp på Wembley i London.

— England har et godt lag. De har unge og lovende spillere, og jeg synes det virker vanskeligere å slå England nå enn før. England spiller mer moderne fotball, laget deres er mindre forutsigbart, sa Blind, ifølge The Guardian.

Treneren lot seg imponere over det Hodgsons mannskap gjorde i Berlin lørdag. England snudde 0-2 til 3-2 på bortebane mot rivalen. Harry Kane, Jamie Vardy og Eric Dier scoret målene.

— England er et formlag. Laget har spillere fra store klubber. Det pleide å være mange utenlandske spillere i engelsk fotball, men nå virker det som om det i større grad satses på engelske spillere. Dermed kan de også bygge et godt landslag. Det står i kontrast til oss. Vi er i ferd med å bygge opp et nytt lag bestående av svært unge spillere, sa Blind.

Nederland venter på en ny stjernegenerasjon som kan erstatte den forrige. Kanskje kan nederlenderne få en forsmak mot England, da veteraner som Arjen Robben og Wesley Sneijder ikke er med.

— Vi kvalifiserte oss ikke til sommerens EM, vi nådde ikke målet vårt. Nå må vi fokusere på neste mål, og det er kvalifiseringen til VM i 2018, sa Blind. (©NTB)