Nå er det helt topp med Klopp: Liverpool knuste erkerivalen

Oppturen fortsetter for Liverpool, men Divock Origi måtte ut på båre med skade.

TOPP MED KLOPP: Oppturen fortsetter for Jürgen Klopp som Liverpool-manager. For Roberto Martínez og Everton ser det langt mørkere ut. 

fotball

Liverpool kjørte over Everton under onsdagens Merseyside-derby.

Med 4-0 fortsetter den enorme oppturen under Jürgen Klopp. For Everton ser det bekmørkt ut. Etter en skrekkelig forestilling er Roberto Martínez' posisjon svært utsatt.

Mål av Divock Origi, Mamadou Sakho, Daniel Sturridge og Philippe Coutinho sørget for storseieren.

Divock Origi scoret 1-0-målet, men måtte senere i kampen ut på båre.  Foto: NTB scanpix

Spesielt målet til Coutinho var et kunststykke. Brasilianeren tok lekent imot ballen utenfor sekstenmeteren og banket den i mål.Etter 50 minutter ble Ramiro Funes Mori utvist for en stygg takling på Origi, som måtte bæres ut av banen på båre.

United stormer videre

Manchester United slo et blekt Crystal Palace 2-0 og tok sin sjette hjemmeseier på rad i Premier League onsdag kveld.

United har vunnet seks av de sju siste kampene og har kastet seg for fullt med i kampen om en plass blant de fire beste som gir rett til spill i neste sesongs mesterliga.

De røde har 59 poeng og er bare ett poeng bak 4.-plasserte Arsenal og to poeng bak byrival Manchester City.

Arsenal har spilt én kamp mindre og møter West Bromwich på hjemmebane torsdag kveld.

Manager Luis van Gaal mønstret en svært offensivt anlagt ellever fra start, og nederlenderen hadde funnet plass til både Juan Mata, Wayne Rooney, Anthony Martial, Marcus Rashford og Jesse Lingard.

Det skulle da også gå bare fire minutter før det sto 1-0 på lystavlene på Old Trafford. Målet kom etter et svært så klønete selvmål av Crystal Palace. En fullstendig upresset Damien Delaney satte et innlegg knallhardt rett i eget nett.

2-0 kom ti minutter ut i 2. omgang. Heller ikke denne gangen var det en av de offensive spillerne som scoret. Italieneren Matteo Darmian knallet ballen inn via stolpen fra rundt 16 meter. Det skjedde etter at ballen var blitt sendt ut igjen i returrommet, og Darmian elegant hadde benyttet Bakary Sako som rundingsbøye.

Brede Hangeland var heller ikke denne gangen med i troppen til Crystal Palace. Rogalendingen har ikke spilt for London-klubben siden desember og står oppført med kun sju kampen denne sesongen.

Ny West Ham-seier

West Ham holder fast i 6.-plassen etter en overbevisende 3-1-seier hjemme mot Watford. 6.-plass betyr spill i europaligaen neste sesong. Andy Carroll gjorde 1-0, før Marc Noble la på til 2-0 og 3-0 gjennom to straffescoringer. Sebastian Powell reduserte for Watford.

West Ham er ubeseiret på de 15 siste kampene, og det er ny klubbrekord. (©NTB)

- - -

Hør siste episode av Aftenpodden Sport hvor VIFs snuoperasjon, Riises dommerutskjelling, Barcas kollaps og Deilas ydmykende nedtur er blant temaene: