Mourinho pratet for første gang siden sparkingen: - Jeg endrer meg ikke

Den avgåtte United-manageren avviser offentlig skittentøyvask.

José Mourinho vil ikke bidra til noen offentlig skittentøyvask rundt sin sparking fra jobben i Manchester United.  Foto: PHIL NOBLE / X01988

fotball

José Mourinho snakket onsdag offentlig for første gang siden han fikk sparken i Manchester United, men det ble ingen skittentøyvask.

– Jeg endrer meg ikke. Jeg kommer til å gjøre som da jeg forlot Chelsea, for eksempel. Jeg holder på de gode tingene og snakker ikke om ting som skjedde i klubben, sa han til Sky Sports News.

– Vi kunne snakke om mange gode ting, noen ikke så gode, men det er fortid. Manchester United har en framtid uten meg, og jeg har en framtid uten Manchester United, så hvorfor skulle jeg dele mine følelser med deg eller til og med supporterne?

I en uttalelse til nyhetsbyrået PA dvelte han litt ved det positive før han gjorde det klart at han ikke vil snakke om det negative.

Prinsipper

– Helt siden første dag har jeg vært enormt stolt over å bære Manchester Uniteds klubbmerke, og jeg tror alle United-tilhengere innser det. Akkurat som i mine tidligere klubber har jeg jobbet med noen vidunderlige mennesker, og jeg tror noen vil være mine venner resten av livet, skrev han.

– Jeg vet at dere kjenner mine profesjonelle prinsipper. Hver gang et kapittel avsluttes, viser jeg min dypeste respekt og kommenterer ikke mine tidligere kolleger.

Mange er interessert i Mourinhos versjon av hva som gikk galt mellom ham og spillerne. Han måtte gå etter helgens 1-3-tap for Liverpool som gjorde at United er hele 19 poeng bak serielederen etter bare 17 spilte kamper.

Game over

– Det er over. Slik er jeg, og slik har jeg alltid vært. Jeg har alltid vært kritisk til managere som etter at de forlater en klubb snakker om detaljer i det som skjedde og peker på hvem som hadde skylden for at det gikk slik. Slik er ikke jeg. Jeg vil bare bli ferdig. Det skjedde i går, og nå vil jeg bare si «game over», sa Mourinho til Sky Sports.

– Jeg håper at dere i mediene respekterer det. Inntil jeg er tilbake i fotballen har jeg rett til å leve et normalt liv, og det skal jeg gjøre nå. Jeg vil ut og handle, jeg vil ut og gå tur. Manchester United er fortiden.

Ole Gunnar Solskjær ble onsdag ansatt som midlertidig manager for klubben.

(©NTB)