Mourinho: - Diego Costa er en av verdens beste

Diego Costa avgjorde toppkampen mot Swansea med hattrick for Chelsea.

DAGENS MANN: Diego Costa, Diego Costa og Diego Costa sto bak scoringene da 0-1 ble til 3-1. Deretter gjorde Diego Costas innbytter 4-1.  Foto: DIGITALSPORT

fotball

Med 4-2 mot topprivalen (!) Swansea er nå Chelsea i ensom majestet på topp av Premier League-tabellen.

Og mannen med kongekronen er Diego Costa etter sju mål på fire Premier League-kamper.

Spanjolen ankom Stamford Bridge for en frisk sum penger i sommer, men har så langt vist seg å være verdt investeringen.

— Diego Costa er en av de beste spissene akkurat nå innen fotballen, sier Chelsea-manager José Mourinho etter kampen ifølge BBC.

— Laget er et angripende lag, som skaper mye, skaper rom for en spiss, fortsetter han.

Swansea tok ledelsen etter et John Terry-selvmål i første omgang, men ble fikk det altså tøft utover i kampen.

— Vi var for komfortable i første omgang, og vi skapte ikke superfarlige situasjoner. I andre omgang presset vi dem veldig bra, vi ga dem ikke tid til å spille. Vi begynte å skape og spille mer offensiv fotball. Det kunne blitt fem eller seks, sier Mourinho.

- Chelsea viste sin klasse

Swansea-manager Garry Monk mener Chelsea viste at de er en klasse over hans lag utover i kampen.

— Det var en veldig god første halvtime. Noe av spillet var det beste vi har spilt denne sesongen. Jeg synes bare det viste seg at verdensklassekvaliteten gjorde seg bemerket i andre omgang. Deres kraft og styrke var for mye. Når du spiller mot et topplag kan du se hvordan du ligger an, og hva du må jobbe med. Men på vilje og besluttsomhet var vi veldig gode, sier Monk.

Månedens spiller

I forkant av kampen mot Chelsea ble det hevdet at han var usikker på grunn av en skade, men han kom så definitivt på banen.

Før start ble han også tildelt prisen som månedens spiller i Premier League for august.

For å understreke hvor riktig den tildelingen var, avgjorde han like godt hele kampen mot Swansea.

Aller først ute i målprotokollen var imidlertid hans lagkamerat John Terry. Feil vei. For et desperat klareringsforsøk etter bare elleve minutter endte i eget nett for midtstopperen.

1,75 mål pr. kamp

Da var det greit å ha Diego Costa på laget. Spissen headet inn utligningen på en corner rett før pause, satte sikkert inn 2-1 etter strålende Fabregas-forarbeid etter 56 minutter og puttet på til 3-1 da han lurte seg inn bak Swansea-stopperne etter halvspilt andre omgang.

Med det var jobben for dagen vel utført av Costa, som ble byttet ut fem minutter senere. Spanjolen fikk fortjent stående applaus av Stamford Bridge, som viste at de setter stor pris på nykommeren med det enorme scoringssnittet - 1,75 mål pr. kamp han har spilt så langt.

Costa-innbytter Loic Remy viste at også han vet hvor målet står. Eden Hazard spilte ballen til Remy som kontrollert satte inn 4-1 snaue ti minutter før slutt.

Da var det ikke mye hjelp i at Jonjo Shelvey fem minutter senere reduserte til 4-2 for Swansea, som har vært Premier Leagues overraskelseslag fram til nå.

Swansea-manager Gerry Monk har imidlertid ingen grunn til å fortvile ennå etter ni poeng av ni mulige før denne kampen - og han kan dessuten trøste seg med å ha blitt tildelt prisen som månedens manager for August.