Molde-stopper slår følge med tidligere lagkamerat - klar for utlån

Martin Ove Roseth skal prøve seg i 1. divisjon.

Både Martin Ove Roseth og Jonatan Byttingsvik skal spille for Levanger i 2018. Her på vei hjem til Molde etter fjorårets seier over Rosenborg i juniorenes cupfinale.  Foto: ERIK BIRKELAND

fotball

Moldes stoppertalent Martin Ove Roseth (19) er klar for utlån til Levanger den kommende sesongen. Trønderne endte på sjuendeplass i 1. divisjon i fjor.

Roseth signerte nylig ny fireårskontrakt med Molde Fotballklubb, men som Rbnett meldte for halvannen uke siden skulle sunnmøringen leies ut når juniorlaget ble slått ut av Youth League.

Det skjedde i forrige uke da Monaco vant etter straffesparkkonkurranse på Aker stadion.

– Kan bli framtida til klubben

– På sikt er målet mitt at jeg skal spille meg til fast plass på eliteserielaget til Molde, men akkurat nå er konkurransen så stor at det sikkert er lurt å gå på lån først. Jeg er innstilt på at det blir slik denne sesongen, sa Roseth i et intervju med Rbnett for halvannen uke siden.

– Martin kan fort bli framtida til klubben sammen med Leo Østigård og flere av ungguttene, men vi har mange midtstoppere i A-stallen. Nå må vi finne det rette nivået der han skal spille i år. Det blir trolig i 1. divisjon eller i en eliteserieklubb som kan garantere spilletid. Han er god nok til det, sa Ole Gunnar Solskjær.

I fjor fikk Roseth ødelagt mesteparten av på grunn av en skade i kneet. Både før og under sesongen måtte han under kniven for å operere. Han rakk akkurat å bli klar til juniorenes NM-finale, hvor han scoret og ble kåret til banens beste spiller da Molde slo Rosenborg.

Jonatan Byttingsvik, som sammen med Roseth har vunnet junior-NM med MFK de to siste sesongene, har også meldt overgang til Levanger. Målvakten har imidlertid gjort en permanent overgang til trønderne.

Romsdals Budstikke ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert etter publisering. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg.

fotball