Molde er seriemester

Fire serierunder før slutt kan Molde sprette champagnekorkene.

Jubel: Molde-spillerne samlet seg raskt etter kampslutt for å feire klubbens tredje seriemesterskap på fire år.  Foto: Digitalsport

fotball

STAVANGER (Aftenbladet): To grove Viking-feil ga Molde de to scoringene laget trengte for å snu kampen i Stavanger, og sikret seriegullet etter Odds poengtap mot Aalesund (2-2) noen timer tidligere. Viking ledet 1-0 til pause, holdt på den i en time, før keeper Arild Østbø laget et klønete straffespark og 12 minutter før slutt straffet Molde vertene da de ga bort ballen på vei opp i banen.

Dermed er Moldes forsprang til Odd på 13 poeng med fire serierunder igjen. Det betyr gullfest i Molde når laget returnerer til rosenes by med charterfly senere i kveld.

For Viking var dette klubbens femte strake serietap – og laget risikerer for alvor å bli innblandet i bunnstriden i sesonginnspurten.

Knallstart for Viking

Viking fikk imidlertid en pangstart på kampen, da Vidar Nisja ga de mørkeblå ledelsen etter snaut åtte minutter. Steinthor Thorsteinsson fant Nisja inne i boksen, jærbuen dro av Joona Toivo og var plutselig alkene med Ørjan Nyland. Den sjansen misbrukte han ikke, og sendte ballen elegant i nettet.

HVITT GULL: Vikings Yann-Erik de Lanlay i duell mot Mohamed Elyounoussi under eliteseriekampen i fotball mellom Viking og Molde på Viking stadion.  Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix

Tre minutter senere var Molde nær en utlikning, da Arild Østbø ikke klarte å holde ballen etter et Molde-innlegg, men til hans lykke var Daniel Chima Chukwu i ubalanse og klarte ikke å styre inn ballen ved stolpen. Enda nærmere kom gjestene etter 13 minutter, da Mattias Moström fikk legge 45 grader ut til Fredrik Gulbrandsen. Hans skudd var ikke alt for hardt, og dermed rakk Sverrir Ingason å avverge på målstreken.Molde fortsatte å jage utlikning, satte fart på ballen og ofte skulle det ikke mer enn én pasning til for å spille seg gjennom hele Vikings midtbaneledd. Dermed fikk den bakre fireren sin fulle hyre med å holde kontroll på Fredrik Gulbrandsen og Chima Chukwu.

Samtidig var ikke Viking ufarlige på sine overganger, men den siste pasningen var litt for unøyaktig eller det manglet folk i boksen.

Kampen roet seg litt ned fram mot pause, men Viking fikk en ny, god mulighet etter 40 minutter, da Steinthor Thorsteinsson løftet inn fra høyre, ballen gikk over keeper Ørjan Nyland, men var noen centimeter for høy til at Jon Dadi Bödvarsson fikk et skikkelig treff med pannebrasken. Dermed gikk headingen utenfor.

En frisk og underholdende førsteomgang ble avsluttet med at André Danielsen fikk gult kort for en takling litt over kanten, mens Harmeet Singh fikk det samme for sin reaksjon i etterkant.

Gavepakke av keeper

Molde startet best etter hvilen, og Viking hang periodevis i tauene. Serielederne hadde imidlertid få klare målsjanser i forhold til det spillemessige overtaket, mot et Viking som virkelig ofret seg. Og overgangene til hjemmelaget kunne blitt en virkelig trussel hvis presisjon hadde vært større.

Så fikk Molde en gavepakke av Viking-keeper Arild Østbø etter 61 minutter. Sisteskansen beveget seg unødvendig langt ut mot 16-metersstreken og rev ned Fredrik Gulbrandsen. Straffesparket var riktig, og selv om Østbø gikk riktig vei, suste det harde skuddet fra Harmeet Singh inn i nettet.

Utlikningen var naturligvis en vitamininnsprøyting for Molde, som med en scoring til ville sikre seriemesterskapet. Og den kom også. Men igjen etter en grov Viking-feil. André Danielsen og innbytter Håkon Skogseid prøvde å kombinere seg fram på høyresiden, men mistet ballen. Det utnyttet gjestene til en kjapp kontring. Mattias Moström forserte framover, slapp ballen perfekt til innbytter Björn Bermann Sigurdarson, som alene med Arild Østbø sendte ballen i mål.

Viking satte inn store Osita Chikere i sluttspurten, men klarte ikke å skape noen reelle sjanser foran Ørjan Nyland.

Singh-sang: Harmeet Singh ledet an i syngingen og dansing foran Molde-fansen. 

Seriemestere: Molde-spillerne feiret foran egne supportere etter å ha sikret seriemesterskapet med 2-1 over Viking.  Foto: Digitalsport

Feiret: Slik feirer man et seriemesterskap fire runder før slutt.  Foto: Digitalsport

Jublet til slutt: Molde lå under 0-1, men kunne juble for både 2-1-seieren og seriemesterskapet da dommeren blåste av ved full tid.  Foto: Digitalsport

SCORET IGJEN: Harmeet Singh satte inn sitt andre straffespark på like mange kamper.  Foto: Scanpix

Seriemestere: Mattias Moström (venstre), Ørjan Nyland og Martin Linnes har vært solide bidragytere til Moldes suvere seriemesterskap.  Foto: Scanpix

ARVTAKER: Tor Ole Skulleruds første sesong i Molde er en dundrende suksess.  Foto: CARINA JOHANSEN / NTB SCANPIX