Med Larsen på plass er treneren fornøyd med Brann-stallen

– Det er ikke noe stress i Brann i det hele tatt nå, sier Lars Arne Nilsen.

FORNØYDE: Sportssjef Rune Soltvedt og trener Lars Arne Nilsen (til h.) mener Brann-stallen er mye bedre enn i fjor  Foto: Ørjan Deisz

fotball

Det er tirsdag og Brann-trening i Vestlandshallen. Tempoet er høyt og intensiteten stor. Både Vito Wormgoor og Steffen Lie Skålevik må ned for telling en liten stund under økten.

– Det er hardt og det skal det være, sier Lars Arne Nilsen.

  • Fredag klokken 12.30: Se vinterens første Brann-kamp – direkte på bt.no.

Brann-treneren liker det han ser. Kontrasten er stor til fjorårets sesongoppkjøring da både Nilsen og daværende kaptein Vadim Demidov offentlig fremsatte krav om nye spillere. Nå er treneren langt på vei fornøyd.

– Det er viktig at vi beholder de som er her. Gjør vi det, er det ikke mye som mangler, sier Nilsen.

Bare når BT inviterer til at han skal ønske seg en ny offensiv spiller, sier Nilsen at han gjerne ser at det kommer flere forsterkninger.

Branns stall

Keeper: Alex Horwath, Piotr Leciejewski og Markus Olsen Pettersen.

Forsvar: Vito Wormgoor, Fredrik Pallesen Knudsen, Jonas Grønner, Bismar Acosta, Gilli Rolantsson, Ruben Kristiansen, Dani Hatakka, Amin Nouri.

Midtbane: Fredrik Haugen, Kasper Skaanes, Halldor Stenevik, Sivert Heltne Nilsen, Kristoffer Barmen.

Angrep: Jakob Orlov, Steffen Lie Skålevik, Azar Karadas, Deyver Vega, Daniel Braaten.

Borte fra i fjor: Erik Huseklepp, Torgeir Børven, Vadim Demidov, Remi Johansen.

– Vi har en fantastisk fin gjeng nå. Men vi har mistet både Børven og Huseklepp, så vi burde hatt en mann til inn der. Selv om det ikke er noe vi stresser veldig med, sier Nilsen mens han ser sine spillere forlate Vestlandshallen for å returnere til lunsj på Stadion.

Tror på snarlig Larsen-løsning

Midtstopper Wormgoor er allerede på plass. Indreløper Peter Orry Larsen har vært på Brann-trening mandag og tirsdag, og mye tyder på at han snart signerer for klubben. 27-åringen er bosmanspiller etter et langt fotballiv i Aalesund.

– Dette (overgangssaken til Peter Orry Larsen) skal ikke dra altfor langt ut i tid, sier Rune Soltvedt.

BRANN-AKTUELL: Peter Orry Larsen blir etter mye å dømme Brann-spiller.  Foto: Bjørn Erik Larsen

Branns sportssjef ønsker ikke å si rett ut at han og Larsen nå diskuterer betingelsene for at nordfjordingen skal signere.

– Vi har hentet ham hit fordi han er veldig aktuell. Vi tar vanligvis ikke inn folk på trening. Alle skjønner at det er i vår interesse å se hva vi kan få til, sier Soltvedt.

Etter å ha vært i dusjen i Brann-garderoben på Stadion, som altså kan bli hans nye arbeidssted, møtte Larsen BT. Da bekreftet han at det pågår samtaler mellom ham og Brann.

– Jeg vil ikke svare på hva jeg tror kommer til å skje, men jeg kan si at jeg har fått et veldig godt inntrykk av Brann, sier Larsen, og har følgende å si om Brann:

– Det er en stor klubb med sjel i veggene. Brann er noe spesielt.

Rutine, alder og posisjoner

Rune Soltvedt sier som sin trener at Brann ikke er nødt til å få flere inn. Han mener Brann er mye bedre stilt enn på samme tid i fjor.

– Jeg føler det. Ved oppstart i fjor var vi ikke så mange. Vi har satt stallen og har forlenget mange avtaler. Vi har en sterk tropp.

– Hva konkret er bedre?

– Nå har vi en bedre balanse når det gjelder alder – mer rutine – og posisjoner. Så har vi mange rollespesialister, samtidig som vi har en helt annen fleksibilitet når det gjelder å variere. Da Lars Arne kom inn, hadde han ikke de valgene han hadde i dag, sier Soltvedt.

PS! Fredag klokken 12.30 spiller Brann treningskamp mot Nest-Sotra. Ifølge Lars Arne Nilsen kommer «alle» til å få spilletid i den kampen. Kampen kan du se direkte på BT.no.