Marerittrekken ble stoppet: Endelig kan Ingebrigtsen smile igjen

Etter 11 strake seriekamper uten seier kom endelig trepoengeren til Kåre Ingebrigtsen og Oostende.

Oostende-trener Kåre Ingebrigtsen fikk endelig kjenne på seiersfølelsen igjen.   Foto: Christine Schefte, Adresseavisen

fotball

Oostende – Anderlecht 3–2

Det har sportslig vært en tøff tid for Kåre Ingebrigtsen (54) i Belgia. Statistikken før søndagens oppgjør viste 11 strake kamper i seriespillet uten seier.

Anderlecht, med Manchester City-legende Vincent Kompany som sjef, sto på motsatt banehalvdel hjemme på Versluys Arena søndag ettermiddag.

I seriepremieren i sommer vant Oostende 2–1 i det som var 49-åringens første kamp på trenerbenken i Belgia. Og det skulle vise seg at det ble jubel mot samme lag også denne gangen.

Vincent Kompany måtte igjen se seg slått av Kåre Ingebrigtsens lag.  Foto: YVES HERMAN, REUTERS / NTB SCANPIX

Tre måls ledelse

Joseph Akpala tok Oostende i føringen allerede etter seks minutters spill. Ledelsen ble doblet etter drøye halvtimen da Michiel Jonckheere satte ballen i mål.

Og de aller fleste trodde at den etterlengtede trepoengeren var sikret da danske Andrew Hjulsager sendte hjemmelaget opp i 3–0 med ni minutter igjen å spille.

Kåre Ingebrigtsen måtte imidlertid lide seg gjennom de siste minuttene. Først reduserte den tidligere Tottenham-spilleren Nacer Chadli for Anderlecht, før Jeremy Doku scoret bortelagets andre mål på overtid.

Holdt unna

Men Oostende holdt unna, og kunne til slutt juble for 3–2-seier. Dette var lagets første trepoenger siden 24. august.

Kåre Ingebrigtsens mannskap ligger på 14.-plass på tabellen med 15 poeng etter 17 spilte kamper. Det er sju poeng ned til Cercle Brugge, som for øyeblikket ligger på nedrykksplass.