Pep Guardiola og Manchester City vant Premier League Pep Guardiola og Manchester City vant Premier League Foto: Frank Augstein / TT NYHETSBYRÅN

Manchester City slår tilbake mot skriverier om mulig Champions League-utestengelse

Manchester City avviser bestemt at klubben har forbrutt seg mot fotballens økonomiske regelverk og tar avstand fra det den oppfatter som uriktige lekkasjer.

Tirsdag meldte den amerikanske storavisen New York Times at etterforskningen mot klubben kan ende med utestengelse fra spill i Europa i ett år.

Det er etterforskningsenheten i kontrollorganet for klubbøkonomi (CFCB) som har gått Citys regnskaper nærmere etter i sømmene i en tid. Bakgrunnen er opplysninger som fremkom i den tyske avisen Der Spiegel i fjor.

Anklagene mot Manchester City handler om at klubben skal ha brutt fotballens økonomiske fair play-regler ved å blåse opp verdien på en stor sponsoravtale. I 2014 ble Manchester-klubben bøtelagt med mer enn en halv milliard for et tidligere regelbrudd.

Premier League-mesterne har avvist enhver form for regelbrudd, men ifølge New York Time skal etterforskerne tilknyttet CFCB være innstilt på å straffe klubben.

«Bekymringsfulle»

BBC skriver samtidig tirsdag at en endelig avgjørelse fortsatt ikke er fattet av sjefetterforsker Yves Leterme. Han er tidligere belgisk statsminister.

Tirsdag gikk samtidig City til et kraftig verbalt motangrep mot skriveriene i New York Times. Klubben opplyser at den «samarbeider fullt og helt» med etterforskerne i saken.

Vider heter det blant annet at klubben er avhengig av at kontrollorganets etterforskningsenhet viser uavhengighet i prosessen og at UEFA står ved et tidligere løfte om ikke å gi kommentarer i saken underveis i prosessen.

City-ledelsen kaller i lys av det avisskriveriene i New York Times, der det henvises til en kilde nær etterforskningen, «svært bekymringsfulle».

Snarlig avgjørelse

Videre skriver klubben at avisskriveriene enten betyr at Manchester Citys tillit til prosessen er ubegrunnet, eller at prosessen gjennomføres av personer «som vil skade klubbens rykte og kommersielle interesser».

Til sist avviser City-ledelsen på ny at den har gjort seg skyldig i noen form for regelbrudd.

Det skal være ventet en avgjørelse fra kontrollorganet i løpet av denne uken, ifølge BBC.

(©NTB)