MFKs nye angriper kunne vært sprinter

Joshua Gatt (19) er 20 hundredeler tregere enn NM-vinneren på 100 meter.

KJAPP: Joshua Gatt (ved Ole Gunnar Solskjærs venstre side) er en rask herremann. Så rask at han kunne prestert på bra høyt nivå i friidrett.  Foto: Poppe, Cornelius

fotball

Den 19 år gamle angrepsspilleren fra delstaten Michigan i USA, ble sammen med Magnus Wolff Eikrem og Davy Claude Angan presentert som nye MFK-spillere onsdag. Gatt, som lenge har vært kjent med interessen fra MFK, er først og fremst kjent for å være en svært hurtig angriper.

— Jo, det stemmer at jeg er ganske rask. Det er nok hurtigheten og dribleferdighetene som er mine store styrker, sier en litt beskjeden Gatt til Rbnett.

Ifølge 19-åringen selv, løp han 100 meteren på elleve blank da han ble testet i fjor. For å sette prestasjonen i perspektiv: Fjorårets norgesmester på distansen, Tjalve-løperen Philip Bjørnå Berntsen, vant med tiden 10,80. Løperen som kom på femteplass i NM hadde en tid som var to hundredeler raskere enn den nye MFK-spilleren.

Visste om interessen

På onsdagens pressekonferanse på Aker Stadion, opplyste Ole Gunnar Solskjær at han selv har sett Gatt i aksjon. Det skal ha skjedd i november i fjor. Manageren ga 19-åringen gode skussmål, og omtalte han som en spennende spiller.

Gatt innrømmer at han har vært spent de siste ukene, og at han er lykkelig over å være på plass i Molde.

— Jeg hørte at de kanskje var interessert i meg for et par måneder siden, og for noen uker siden hørte jeg rykter om at de ville legge inn et bud. Jeg er veldig glad for at overgangen gikk i orden, og for å få Ole Gunnar som manager, sier han.

— Jeg håper å ta store steg som spiller under hans ledelse, og har en ambisjon om spille mange kamper, score en del og kjempe i toppen med MFK, sier Gatt, som debuterte for USAs U20-lag rett før jul og kan bekle alle posisjoner i angrepet.

Steenslid kommer

Tre spillere ble presentert onsdag - snart kan det komme en fjerde. Vikings Børre Steenslid skal ifølge rapportene til Molde onsdag kveld for å forhandle om sine personlige betingelser. Sportsdirektør Egil Østenstad bekrefter overfor Stavanger Aftenblad at klubbene har kommet til enighet om en overgangssum.

Ellers har MFK to stykker på prøvespill. Herd-spiller Pål Erik Ulvestad og amerikanske Sean Cunningham deltok på treningen i Akerhallen onsdag.

TRENER: Joshua Gatt møtte til trening som Molde-spiller.  Foto: Kjell Langmyren