Løkberg hylles på sosiale medier etter Brann-signeringen

Kristoffer Løkbergs overgang fra Ranheim til Brann har medført alt annet enn kritikk.

HYLLES: Kristoffer Løkberg gratuleres av lagkamerater og supportere etter kontraktsigneringen med Brann.  Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

fotball

Fredag ble det klart at Ranheim-profil Kristoffer Løkberg forlater klubben til fordel for Brann 1. januar 2019. Kontrakten med de rødkledde strekker seg til 2021.

At midtbanespilleren som har mange år bak seg i klubben nå skifter lag og by, har ført til alt annet enn kritikk.

På sosiale medier florerer det nemlig med lykkønskninger til 26-åringen. For selv om Ranheim-supporterne helst skulle hatt ham med videre, er det ikke vonde ord som preger meldingene fra fansen.

«Takker for hyggelige tilbakemeldinger i forbindelse med dagens nyhet, settes enormt stor pris på! Men nå: Fullt fokus på høstjakten med @RanheimFotball! Nå med om mulig større hjerte enn noen gang. Skal bidra med hele meg for videre utvikling av klubben, både på og utenfor banen!», skriver Løkberg på sin twitterkonto fredag.

BRANN-SPILLER: Kristoffer Løkberg skal spille for Ranheim ut sesongen 2018, før han setter kursen mot Brann og Bergen.  Foto: FREDRIK VARFJELL / BILDBYRÅN NORWAY

«Unner deg så utrolig mye»

Gjermund Åsen er en av dem som har vært ute med lykkønskninger. Den nåværende Tromsø-spilleren spilte flere sesonger med Løkberg i Ranheim før han ble en del av «gutan».

«Endelig skal du få muligheten til å være helproff i en større klubb. Unner deg så utrolig mye», skriver Åsen om Løkberg som frem til nå har sjonglert mellom deltidsjobber og fotballen.

Ranheim-spiller Michael Karlsen roser Brann for signeringen av lagkameraten.

«Kjempesignering av Brann», er dommen fra forsvarsspilleren.

VELFORTJENT: Michael Karlsen (t.høyre) unner lagkameraten Kristoffer Løkberg overgang til Brann. Her med Mads Reginiussen i midten.  Foto: FREDRIK VARFJELL / BILDBYRÅN NORWAY

At Løkberg nå får leve av fotballen, har også bydd på morsomheter fra Ranheim-supporterne.

«Men hvem skal erstatte deg, @KrisLokberg? Ja, hos DnB mener jeg», tvitrer Verdens Vang.

At DNB nå får en åpen stilling er det flere som har tenkt på:

Hylles av Ranheim-supporterne

Etter mange år i Ranheim var det ikke uten følelser at valget om klubbskifte ble tatt.

– Det blir selvsagt fryktelig vemodig å forlate Ranheim. Det er ikke til å stikke under stol at jeg hadde tårer i øynene og klump i halsen da jeg måtte ringe dem om valget mitt, sa Løkberg etter kontraktsigneringen fredag.

For Ranheim-supporterne er det nok ikke noe kjekkere at en av deres viktigste spillere forsvinner neste år. Men sorg til tross, unner fansen Løkberg alt godt. Selv med ny farge på drakten.

«Sjeldent har noen kunnet dra fra en klubb med så rak rygg», mener Magnus Barstad og viser til hvor viktig Løkberg har vært for Ranheim.

Ranheim-supporterne er ikke beskjedne i beskrivelsene av Løkberg. Spilleren hylles og takkes for det han har gjort for laget siden 2011.

«Det er få som fortjener å kunne leve av fotball på heltid mer enn @KrisLokberg», skriver Haavard Haaskjold i sin twitterfeed.

Og selv om han nå drar vestover, er han alltid velkommen tilbake til trøndelag:

«Velkommen!»

I Bergen er stemningen på topp etter signeringen. At han skal fullføre sesongen i blått virker ikke som å være noe problem.