Landslaget samlet nasjonen: Over én million så tapet mot Italia

TV Norge satte ny rekord med nærmere 1,1 million seere i snitt under landskampen tirsdag.

Det norske landslaget fikk folket til å benke seg foran tv-skjermen tirsdag kveld.   Foto: NTB Scanpix

fotball

Det ble en nervepirrende kveld for fotballinteresserte nordmenn tirsdag kveld. Norge ledet lenge mot Italia, men måtte til slutt se at Antonio Contes menn ble for sterke.

Og det er tydelig at mange lot seg fenge av det norske lagets forsøk på å ta seg direkte til EM. Ifølge en pressemelding fra SBS Discovery var det i snitt 1.088.00 seere under tirsdagens kamp.

— Fantastisk opptur

På det meste 1.268.000 innom og fikk med seg den spennende kampen.

– For en fantastisk opptur å få etter gårsdagens lille nedtur på banen! Jubelen står i taket her hos TVNorge i dag. Men det som er mest gledelig er likevel at vi fortsatt kan ta oss til EM. Og vi skal gjøre det vi kan for å gjøre playoff-en til en skikkelig folkefest, sier Jan-Erik Aalbu, sportssjef i TVNorge og Discovery Networks i pressemeldingen.

— Tror Norge stod stille

Den tidligere TVNorge-rekorden ble satt i 2001, da 1 033 000 fulgte med på finalesendingen til den første runden av Big Brother, heter det i pressemeldingen.

– Målet med landslagssatsingen vår har vært å samle folket rundt Høgmos menn, og i går kveld tror jeg hele Norge stod stille i 90 minutter. Vi er stolte over innsatsen både til landslaget og alle som har bidratt til denne historiske begivenheten her på huset, sier Aalbu.

Vil du har mer om kampen mot Italia?