Kvalifiseringen til Eliteserien endres

Fotballtinget har vedtatt en ny kvalifiseringsregel som gjør det mer ettertraktet for klubber i 1. divisjon å komme høyest mulig på tabellen.

Kvalifiseringen fra 1. divisjon til Eliteserien endres. Her fra kvalifiseringsoppgjøret mellom Aalesund og Sogndal i november.  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

fotball

Lagene som ender på 3.- til 6.-plass skal spille kvalifisering om opprykk til Eliteserien.

Tidligere har nummer 3 og 6 møtt hverandre, mens nummer 4 og 5 møtes. Det høyeste rangerte laget har hjemmekamp. Deretter spiller vinnerne mot hverandre på hjemmebanen til det høyest rangerte laget. Til slutt skal det gjenstående 1.-divisjonslaget spille mot nummer 14 i Eliteserien hjemme og borte for en plass i kommende sesongs eliteserie.

Fremover vil det i større grad lønne seg å komme så høyt som mulig på tabellen for kvalifiseringslagene.

Nå skal nummer fem og seks møtes på førstnevnte hjemmebane. Deretter møter vinneren nummer 4 på sistnevntes hjemmebane. Vinneren av oppgjøret spiller borte mot nummer tre. Til slutt skal det gjenstående laget møte nummer 14 i Eliteserien.

Endringen innebærer en mye lenger vei til Eliteserien for nummer seks enn for nummer tre i 1. divisjon.

Forslaget ble vedtatt med 203 mot 5 stemmer.

(©NTB)

Romsdals Budstikke ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert etter publisering. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg.

fotball