Kroatisk fotball ber politikerne om hjelp etter skandalekampen i Norges gruppe

— Disse bråkmakerne fortjener å bli fordømt av alle, sier det kroatiske fotballforbundet.

I tillegg til bluss og røyk, brøt det ut slagsmål på bortetribunen i Milano under kampen mellom Italia og Kroatia søndag kveld.  Foto: Reuters

fotball

Det kroatiske fotballforbundet ber regjeringen og politikerne om hjelp for å få slutt på hooliganismen i landet etter bråket rundt Italia-kampen.

Bråkmakerne kastet bluss fra tribunene i EM-kvalifiseringskampen mot Italia. Flere av dem kom senere i regulære slåsskamper med politiet, og kroatisk media melder om 17 bråkmakere i arresten etter kampen på San Siro.

Vil ha slutt på hooliganisme

To ganger måtte spillet avbrytes på grunn av bråkete kroatiske tilskuere.

— Disse bråkmakerne har sjokkert fotballelskere over hele Europa. De fortjener å bli fordømt av alle, av hele samfunnet, sier en talsmann for det kroatiske fotballforbundet, som ber regjeringen hjelpe til med å få satt en stopper for de voldelige og bråkete tilhengerne.

Kroatiske fotballsupportere er kjent for å opptre rasistisk og voldelig i forbindelse med fotballkamper, men det som skjedde på San Siro i EM-kvalifiseringen mot Italia har virkelig satt sinnene i kok i det kroatiske forbundet. Nå er håpet at alle gode krefter går sammen for å få en slutt på hooliganismen i landet. (©NTB)